Neděle 20. září 2020
Svátek slaví Oleg, zítra Matouš
Polojasno 22°C

Zámecký paprikáš

12. října 2009 | 17:06

Doba přípravy: 10 minut, doba vaření: 35 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

1 kuře
100 ml oleje
2 větší cibule
1 lžíci mleté papriky
1 l vody
1 lžičku hladké mouky
250 g čerstvých žampionů
100 ml smetany
1 feferonku
1 lžičku kmínu
pepř, sůl

Postup:

Omyté kuře rozdělte na 8 částí. Na oleji zpěňte cibulku, přidejte mletou papriku, krátce orestujte a přilijte vodu. Vložte porce kuřete, osolte, ochuťte kmínem, feferonkou, pepřem a duste doměkka. Kuře vyjměte, šťávu zaprašte hladkou moukou a 10 minut povařte. Šťávu přeceďte na kuře a přidejte žampiony, předtím krátce podušené na oleji. Podávejte s noky nebo těstovinami.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články