Pátek 25. září 2020
Svátek slaví Zlata, zítra Andrea
Oblačno, déšť 22°C

Tradiční nedělní pokušení

14. října 2009 | 10:27

Doba přípravy: 20 minut, doba pečení: 60 minut

Budete potřebovat (na 1 bábovkovou formu):

1 hrnek měkkého másla (asi 250 g)
1 a 1/4 hrnku cukru krystal
1 balíček vanilkového cukru
4 vejce
špetku soli
2 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
2 lžičky prášku do pečiva
1/2 hrnku mléka
máslo na vymazání a hrubou mouku na vysypání formy
cukr moučku na posypání
1 kelímek smetany ke šlehání

Postup:


1. Bábovkovou formu důkladně vymažte a vysypejte moukou. Změklé máslo ušlehejte s cukrem krystal, s vanilkovým cukrem a se špetkou soli do pěny. Po jednom vešlehejte vejce.

2. Přidejte mouku s práškem do pečiva, všechno promíchejte s mlékem a vypracujte hladké těsto, které by mělo být vláčné a ne příliš tekuté. Proto podle potřeby přidejte více mouky nebo méně mléka.

3. Těsto vlijte do formy, povrch uhlaďte a pečte dozlatohněda v troubě vyhřáté na 170 °C. Bábovku nechte ve formě mírně vychladnout, vyklopte ji na kuchyňskou mřížku a nechte úplně vystydnout. Posypejte ji cukrem moučkou a podávejte například s kopečkem šlehačky.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články