Budete potřebovat:
3 vejce
250 g nastrouhaných jablek
150 g cukru moučky
1 polévkovou lžíci kakaa
100 g sekaných ořechů
70 g krupice
tmavou a bílou čokoládovou polevu
ořechová jádra na zdobení
Postup:
1. Oddělte žloutky od bílků. Jablka oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Žloutky s cukrem vymíchejte do pěny, přidejte 1 lžíci kakaa, nastrouhaná jablka, krupici a nechte asi čtvrt hodiny odpočinout.
2. Do těsta vmíchejte ořechy a nakonec i tuhý sníh z bílků. Zlehka promíchejte a vlijte do formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou. Pečte asi 40 minut při 180 °C.
3. Vychladlý moučník polijte čokoládovou polevou, případně ozdobně postříkejte i bílou polevou a dozdobte ořechovými jádry.
Doba přípravy: 30 minut, doba pečení: 45 minut
Klíčová slova: vaření;recept;jablka;koláč;dortík;ořechy
Diskuse ke článku
.
Články odjinud