Čtvrtek 24. září 2020
Svátek slaví Jaromír, zítra Zlata
Oblačno, déšť 22°C

Muffiny z kynutého těsta

11. října 2009 | 19:02

Doba přípravy: 20 minut, doba kynutí: 1 hodina, doba pečení: 30 minut

Budete potřebovat (na 20 kusů):

400 g polohrubé mouky
1 kostku droždí
50 g cukru moučky
150 ml mléka
80 g sušených meruněk
šťávu a kůru z pomeranče
80 g rozinek
50 g mandlí
1 balíček vanilkového cukru
150 g másla
1 vejce
máslo na potření

Postup:

1. Do mísy vsypejte mouku, do středu udělejte jamku a do ní dejte 50 ml mléka, rozdrobené droždí a 1 lžíci cukru. Mísu přikryjte a nechte ne teplém místě.

2. Meruňky nasekejte a spolu s rozinkami je prohřejte ve šťávě z pomeranče. Mandle nasekejte a na pánvi je opečte. Máslo rozpusťte a smíchejte se 100 ml mléka.

3. Do mouky s kváskem zapracujte mléko s máslem, meruňky a rozinky i se šťávou, mandle, vanilkový cukr, cukr moučku, vejce, a pomerančovou kůru. Těsto důkladně propracujte a přikryté nechte vykynout.

4. Vykynuté těsto ještě jedno prohněťte, vyklopte na vál a vytvarujte váleček, který rozdělte na 20 dílků. Košíčky na muffiny vymažte, naplňte těstem a pečte asi 20 minut.

5. Po upečení je nechte mírně zchladnout, několikrát je potřete rozpuštěným máslem a posypejte cukrem moučkou.

Autor: archiv
Klíčová slova: vaření, recept, muffiny, kynuté těsto
Diskuse ke článku
.
Související články