Pátek 25. září 2020
Svátek slaví Zlata, zítra Andrea
Oblačno, déšť 22°C

Kokosový zákusek

11. října 2009 | 13:21

Doba přípravy: 1 hodina 15 minut, doba pečení: 35 minut

Budete potřebovat:

na piškotové těsto:

4 vejce
4 lžíce cukru moučky
4 lžíce hladké mouky
1 lžíci kakaa

na kokosové těsto:

7 bílků
300 g cukru moučky
120 g strouhaného kokosu
6 lžic polohrubé mouky
1 balíček prášku do pečiva
2 kusy dortových oplatek (obdélníky)

na kávovou náplň:

7 žloutků
200 g cukru
2 lžíce instantní černé kávy
200 ml vody
2 lžíce kakaa
250 g másla

na bílou náplň:

300 ml mléka
1 balíček vanilkového pudinku
3 lžíce cukru krupice
250 g másla

na nepravý marcipán:

220 g sušeného mléka
250 g rostlinného tuku
250 g cukru moučky


Postup:

Kakaové těsto:
Vejce ušlehejte s cukrem, postupně přidejte prosátou mouku a nakonec i kakao. Těsto vlijte na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct.

Kokosové těsto: Bílky ušlehejte s cukrem moučkou, přidejte nastrouhaný kokos, mouku, prášek do pečiva a vymíchejte dohladka. Těsto vlijte na dortovou oplatku a dejte péct do vyhřáté trouby.

Kakaová náplň:
Žloutky, cukr moučku, černou kávu rozpuštěnou ve vodě a kakao šlehejte nad párou až do zhoustnutí. Do zchladlé směsi vešlehejte změklé máslo.

Bílá náplň:
Uvařte ji z uvedených ingrediencí jako pudink, do kterého po zchladnutí přimíchejte máslo a vyšlehejte.

Na kokosový plát rozetřete hnědou náplň, překryjte ji plátem kakaového těsta, které potřete bílou náplní. Navrch položte rozválený plát nepravého marcipánu ze sušeného mléka, tuku a cukru moučky. Podle fantazie můžete ozdobit čokoládou.


ZDROJ: z knihy Recepty ze života 16, Ringier Slovakia

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články