Budete potřebovat:
na piškotové těsto:
4 vejce
4 lžíce cukru moučky
4 lžíce hladké mouky
1 lžíci kakaa
na kokosové těsto:
7 bílků
300 g cukru moučky
120 g strouhaného kokosu
6 lžic polohrubé mouky
1 balíček prášku do pečiva
2 kusy dortových oplatek (obdélníky)
na kávovou náplň:
7 žloutků
200 g cukru
2 lžíce instantní černé kávy
200 ml vody
2 lžíce kakaa
250 g másla
na bílou náplň:
300 ml mléka
1 balíček vanilkového pudinku
3 lžíce cukru krupice
250 g másla
na nepravý marcipán:
220 g sušeného mléka
250 g rostlinného tuku
250 g cukru moučky
Postup:
Kakaové těsto: Vejce ušlehejte s cukrem, postupně přidejte prosátou mouku a nakonec i kakao. Těsto vlijte na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct.
Kokosové těsto: Bílky ušlehejte s cukrem moučkou, přidejte nastrouhaný kokos, mouku, prášek do pečiva a vymíchejte dohladka. Těsto vlijte na dortovou oplatku a dejte péct do vyhřáté trouby.
Kakaová náplň: Žloutky, cukr moučku, černou kávu rozpuštěnou ve vodě a kakao šlehejte nad párou až do zhoustnutí. Do zchladlé směsi vešlehejte změklé máslo.
Bílá náplň: Uvařte ji z uvedených ingrediencí jako pudink, do kterého po zchladnutí přimíchejte máslo a vyšlehejte.
Na kokosový plát rozetřete hnědou náplň, překryjte ji plátem kakaového těsta, které potřete bílou náplní. Navrch položte rozválený plát nepravého marcipánu ze sušeného mléka, tuku a cukru moučky. Podle fantazie můžete ozdobit čokoládou.
ZDROJ: z knihy Recepty ze života 16, Ringier Slovakia