Středa 23. září 2020
Svátek slaví Berta, zítra Jaromír
Oblačno, déšť 22°C

Šlehačkový zázrak

8. října 2009 | 14:34

Doba přípravy: 50 hodina, Doba pečení: 15 minut

Budete potřebovat:

na těsto:
3 vejce
30 g cukru
125 g měkkého másla
100 g cukru moučky
2 lžíce citronové šťávy
125 g polohrubé mouky
1 lžičku prášku do pečiva

na náplň:
1 balíček želatinového ztužovače Dr.Oetker
500 g polotučného tvarohu
1 kelímek smetany ke šlehání
8 lžic cukru
250 g jahod

navíc:
červené dortové želé

Postup:

1. Oddělte žloutky od bílků a z bílků ušlehejte tuhý sníh. Máslo utřete s cukrem a se žloutky, přimíchejte citronovou šťávu, mouku s práškem do pečiva a nakonec zlehka vmíchejte sníh z bílků. Těsto vlijte do dortové formy vyložené pečicím papírem a upečte.

2. V míse smíchejte tvaroh s cukrem a rozmixovanými jahodami. Nakonec zlehka vmíchejte ušlehanou smetanu a želatinový ztužovač, který připravíte jednoduše podle návodu na obalu.

3. Připravenou směs nalijte na zchladlý korpus a dort dejte do lednice. Když náplň ztuhne, polijte ji červeným dortovým želé a opět dejte ztuhnout.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.