Budete potřebovat:
na těsto:
3 vejce
30 g cukru
125 g měkkého másla
100 g cukru moučky
2 lžíce citronové šťávy
125 g polohrubé mouky
1 lžičku prášku do pečiva
na náplň:
1 balíček želatinového ztužovače Dr.Oetker
500 g polotučného tvarohu
1 kelímek smetany ke šlehání
8 lžic cukru
250 g jahod
navíc: červené dortové želé
Postup:
1. Oddělte žloutky od bílků a z bílků ušlehejte tuhý sníh. Máslo utřete s cukrem a se žloutky, přimíchejte citronovou šťávu, mouku s práškem do pečiva a nakonec zlehka vmíchejte sníh z bílků. Těsto vlijte do dortové formy vyložené pečicím papírem a upečte.
2. V míse smíchejte tvaroh s cukrem a rozmixovanými jahodami. Nakonec zlehka vmíchejte ušlehanou smetanu a želatinový ztužovač, který připravíte jednoduše podle návodu na obalu.
3. Připravenou směs nalijte na zchladlý korpus a dort dejte do lednice. Když náplň ztuhne, polijte ji červeným dortovým želé a opět dejte ztuhnout.
Doba přípravy: 50 hodina, Doba pečení: 15 minut
Klíčová slova: vaření;recept;jahody;desert;šlehačka;tvaroh;želé
Diskuse ke článku
.
Články odjinud