Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Čokoládovo-malinový dort

Čokoládovo-malinový dort
8. října 2009 | 12:51

Doba přípravy: 50 minut, Doba pečení: 25 a 30 minut

Budete potřebovat:

5 vajec
150 g cukru krystal
špetku soli
1 balíček vanilkového cukru
150 g hrubé mouky
3 lžíce kakaa
150 ml malinové marmelády
tuk na vymaštění formy
200 g malina na ozdobu

na krém:

200 g horké čokolády
500 ml mléka
1 balíček čokoládového pudinku
2 lžíce cukru krystal
3 žloutky
250 g másla
100 g práškového cukru
3 lžíce malinového likéru
1 balíček vanilkového cukru

Postup:

1. Dortovou formu vymastěte tukem a předehřejte troubu na 180 °C. Vyšlehejte vejce s cukrem krystal a vanilkovým cukrem, lžící studené vody a špetkou soli.

2. Mouku s kakaem prosejte na vyšlehané vejce a dobře promíchejte. Těsto vylijte do dortové formy a upečte. Po upečení korpus příčně rozřízněte na tři části a povrch spodních dvou částí potřete malinovou marmeládou.

3. Rozlámejte 100 g čokolády a rozehřejte ji ve 400 ml mléka. Zbylé mléko, pudinkový prášek a cukr krystal vymíchejte dohladka, vlijte do čokoládového mléka a podle návodu na obalu uvařte pudink. Do malé části teplého pudinku zašlehejte žloutky a směs smíchejte s ostatním pudinkem. Nechte vychladnout a občas promíchejte.

4. Máslo, práškový a vanilkový cukr vyšlehejte do pěny a po lžících přidávejte vychladlý pudink. Na každý plát těsta potřený marmeládou rozetřete polovinu krému a položte je na sebe. Poslední plát z nařezané strany rovnoměrně pokapejte malinovým likérem, položte ho navrch a zlehka přitlačte.

5. Dort nechte v chladu ztuhnout a krájejte na kousky. Každou část polijte rozehřátou čokoládou a ozdobte čerstvými malinami.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články