Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Cuketový koláč s rumem

Cuketový koláč s rumem
6. října 2009 | 15:41

Doba přípravy: 20 minut, doba pečení: 40 minut

Budete potřebovat (na 1 plech):

350 g polohrubé mouky
350 g mladé cukety
100 ml oleje
150 až 200 g cukru krystal
2 vejce
300 ml mléka
2 lžíce kakaa
4 lžičky rumu
1 balíček prášku do pečiva
nastrouhanou kůru z 1 citronu
cukr moučka na posypání
máslo na vymaštění a strouhanku na vysypání plechu

Postup:

1. Cuketu umyjte a nastrouhejte na větší kousky. Vymačkejte z ní vodu a slijte. Na cuketu prosejte mouku s práškem do pečiva a kakaem, podle chuti přidejte cukr a citronovou kůru. Směs zalijte mlékem vyšlehaným s vejci, olejem a rumem.

2. Vymíchejte těsto a nalijte ho na vymaštěný a strouhankou vysypaný plech. Ten pak dejte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte 40 minut. Hotový koláč nechte vychladnout, nakonec ho posypejte moučkovým cukrem.

Autor: připravily: lč, mif
Diskuse ke článku
.
Související články