Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Farfalle s růžovou omáčkou

Ilustrační foto
14. října 2009 | 16:48

Budete potřebovat (na 2 porce):

1 menší mrkev
300 ml rajské šťávy nebo naředěného protlaku
2 stroužky česneku
100 ml smetany na vaření
oregano
olivový olej
sůl, pepř
parmazán nebo jiný tvrdý sýr

Postup:


Na malém množství oleje orestujte česnek. Přidejte rajskou šťávu a rajčata nakrájená na malé kousky. Osolte, opepřete a přidejte oregano. Za stálého míchání přidejte smetanu. Mrkev nastrouhejte a přidejte do omáčky. Na mírném ohni vařte minimálně 2 hodiny. Omáčku vařte pozvolna, aby se nepřipálila. Těstoviny servírujte na talíři přelité máčkou a posypané parmazánem.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články