Budete potřebovat (pro 4 osoby):
4 plátky sýra na smažení
na rajčatové těstíčko:
1 vejce
3 lžíce rajčatového protlaku
hladkou mouku
strouhanku podle potřeby
na bylinkové těstíčko:
1 vejce
3 lžíce sekaných bylinek (petrželovou nať, bazalku, oregano)
hladkou mouku
strouhanku
na bramborové těstíčko:
1 bramboru
1 vejce
2 stroužky česneku
majoránku
hladkou mouku
strouhanku
Postup:
1. Každý plátek sýra rozkrojte šikmo na dva trojúhelníky.
2. Z vejce, protlaku a mouky vymíchejte husté těstíčko, do kterého namočte kousky sýra, obalte je ve strouhance a usmažte v rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova. Uložte je na teplé místo.
3. Podobným způsobem připravte těstíčko z vejce a hladké mouky. Strouhanku smíchejte se sekanými bylinkami. Kousky sýra namočte v těstíčku, obalte ve strouhance a usmažte po obou stranách dozlatova.
4. Očištěnou bramboru nastrouhejte najemno, přidejte vejce, prolisovaný česnek a majoránku. Podle potřeby vsypejte hladkou mouku. Zbylé kousky sýra namáčejte do těstíčka. Obalujte ve strouhance a usmažte. Hotové trojúhelníčky podávejte se zeleninovým salátem, pečivem nebo s dušenými bramborami či bramborovou kaší.
Doba přípravy: 45 minut
Články odjinud