Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zkroťte své chutě: 5 tipů, jak odolat sladkému

  • Honí vás mlsná? Máme pro vás triky, jak ji zahnat.
    19. března 2014 | 12:30

    Honí vás celý den mlsná a odpoledne byste nejraději snědli celý šlehačkový dort a zajedli jej porcí hranolek? Máme pro vás mnohem lepší řešení, jak zahnat vlčí hlad.

  • Zeptejte se, proč máte na něco chuť


    kancelář
    Autor: Shutterstock.com
    Také máte často na něco chuť ve chvíli, kdy nemáte co dělat? Za nezřízené chutě často může právě nuda a stres, které nám v těle vyplavují určité hormony. Honí-li vás tedy mlsná, místo po čokoládě sáhněte po nějaké práci, pusťte si hudbu nebo se jděte projít na čerstvý vzduch.
  • Napijte se


    Dodržování pitného režimu vám zajistí energii a krásný vzhled.
    Autor: Shutterstock
    Jestliže na vás doléhá pocit hladu, přestože jste před chvílí jedli? Váš hlad je možná převlečená žízeň a zaženete je snáze sklenicí vody nebo ředěného džusu, než čokoládou. Pamatujte, že dostatečný pitný režim je základem celého dne, po malých dávkách byste měli popíjet každou půl hodinku, a to i když zrovna nemáte žízeň.
  • Oklamte chutě


    čištění zuů
    Autor: Shutterstock.com
    Jak oklamat nezvladatelnou chuť na sladké? Pomůže vám zubní pasta. Jedná se o trik modelek, které si vždy, když mají chuť na sladké, vyčistí zuby a tím chuťové pohárky na chvíli ukonejší.
  • Zkuste vanilku


    vanilka
    Autor: Shutterstock.com
    Omamná vůně vanilky dokáže doslova divy. Světové modelky ji používají jako šidítko, když mají hlad. Nosí v kabelce vanilkovou tinkturu a k té si přivoní místo toho, aby spořádaly nějaký ten dortík. Navíc vůně vanilky navozuje dobrou náladu a odbourává stres, takže se v její společnosti budete cítit skvěle.
  • Posvačte oříšky


    vlašské ořechy
    Autor: Shutterstock.com
    Máte opravdu hlad, ale do chvíli, kdy bude čas na jídlo je ještě daleko? Pak vás doslova zachrání hrst oříšků. Vláknina, bílkoviny a oleje v nich obsažené dokáží tělu dodat potřebnou energii a nastartovat je k lepšímu fungování.

Klíčová slova:  dieta, hubnutí, sladkosti, oříšky, pitný režim, zuby
Diskuse ke článku
.