Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Cvičíte na bříško, ale nehubnete? 4 chyby, které děláte!

  • K plochému bříšky vám pomůže nejen cvičení, ale i strava a pitný režim.
    3. února 2014 | 13:00

    Cvičíte, držíte dietu a ploché bříško stále nemáte? Možná děláte něco špatně. Tady jsou nejčastější chyby, které vám stojí v cestě za skvostným bříškem.

  • Cvičíte špatně


    Cviky na břicho
    Autor: Shutterstock.com
    Cvičíte doma u televize, ale kýžený výsledek nikde? Zřejmě podceňujete techniku, necvičíte správně a díky tomu nezapojujete svaly správně. Naučte se nejdříve správně cvičit pod vedením trenéra a pak teprve cvičte v pohodlí domova, uvidíte, že se výsledky dostaví mnohem rychleji.
  • Cvičíte neefektivně


    K plochému bříšky vám pomůže nejen cvičení, ale i strava a pitný režim.
    Autor: Shutterstock.com
    Budete-li cvičit jen sedy lehy, výsledek nebude nikdy perfektní. Toužíte-li po bříšku připínajícímu pekáč buchet, budete si muset vyšetřit na cvičení alespoň 40 minut a vzít to pěkně z gruntu. Během cvičení zapojte co nejvíce svalů, jak břišních, tak i zádových a také začněte zpevňovat ostatní partie těla. Střídejte silový trénink s jógou a strečinkem, jedině tak dosáhnete nejlepších výsledků.
  • Nemáte dostatek vitamínů


    vlašské ořechy
    Autor: Shutterstock.com
    Ploché bříško vám nezajistí jen cvičení, ale také správná strava. Ve vašem jídelníčku by tak neměl rozhodně chybět hořčík, který je obsažen ve fazolích, oříšcích nebo listové zelenině. Doporučená denní dávka hořčíku, je u dospělého člověka asi 320 mg.
  • Málo pijete


    Dodržování pitného režimu vám zajistí energii a krásný vzhled.
    Autor: Shutterstock
    Ploché bříško není zadarmo. Abyste jej získali, měli byste nejen cvičit a zdravě jíst, ale také dostatečně pít. Pijete-li málo nebo pojíte-li sladké nápoje, zpomalujete trávicí systém, potrava ve střevech více kvasí, tvoří se plyny a bříško se vám nafukuje jako balon. Za den byste proto měli vypít 2-3 litry čisté vody, bylinných čajů nebo ředěných ovocných a zeleninových šťáv.

Diskuse ke článku
.