Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zrychlete svůj metabolismus a zhubněte

  • Hubněte díky správným potravinám. Jde to snadno.
    8. srpna 2013 | 18:00

    Pokud chcete zrychlit spalování tuků a zhubnout, budete muset začít pravidelně a hlavně zdravě jíst, hýbat se a dodržovat pitný režim. Pak už to díky těm správným potravinám půjde samo.

  • Pepř a chilli urychlí spalování o 25%

    Chilli papričky, nebo něco jemnějšího? Je to na vás.
    Autor: Shutterstock
    Pokud chcete opravdu zhubnout, zapomeňte na hladovění nebo jednotvárné diety, ideální je totiž jíst pestrou stravu 5-6x denně v menších porcích. Díky rozestupům mezi jednotlivými jídly maximálně 4 hodiny, nestačíte pocítit hlad a sníte toho mnohem méně. Navíc nebudete hltat, potravu lépe rozkoušete a také se jí snáze potom zbavíte.

    Papričky jalapeňo, kajenský pepř, chilli nebo obyčejný pepř dokáží metabolismus vybudit k rekordním výkonům. Ostrá jídla navíc snižují chuť k dalšímu mlsání či zobání, takže nehrozí pokoutné ujídání. Pocit horka, který vás po konzumaci pálivých přísad polije, je právě znamením zvýšené aktivity spalování, která navíc funguje celé tři hodiny.

  • Oves a hnědá rýže proti ukládání tuků

    Rýže
    Autor: Shutterstock.com
    Ovesné vločky nebo hnědá rýže jsou plné složených sacharidů, které dokáží zrychlit metabolismus a také stabilizovat hladinu inzulínu v těle a tím zamezují přílišnému ukládání tuku. Pomalé uvolňování sacharidů také zajistí dlouhodobý přísun energie, což je přeci fajn.

  • Antioxidanty v brokolici


    brokolice
    Autor: SHUTTERSTOCK.COM
    Tahle zelená zelenina je doslova dietní zázrak. Má vysoký obsah vápníku, který pomáhá k redukci hmotnosti a také zrychlení spalování tuků, mimořádně vysoký obsah vitamínů C,K a A a také vlákniny a antioxidantů. Jedná se vlastně o detoxikační potravinu, která by alespoň jednou týdně ve vašem jídelníčku měla být.

  • Zelený čaj jako urychlovač


    Zelený čaj má údajně léčivé účinky
    Autor: scom
    Ať už budete zelený čaj pít teplý, studený nebo si v lékárně pořídíte jen jeho extrakt, určitě vám dopomůže ke štíhlé linii. Výrazně totiž zrychluje metabolismus, je vynikajícím antioxidantem a aktivně odbourává volné radikály v těle.

  • Klidně pleťte jablka a hrušky dohromady


    Jedno "naťuknuté" jablíčko může nakazit spoustu dalších.
    Autor: profimedia.cz
    Podle studie provedené na Univerzite v Rio de Janeiru hubli mnohem lépe lidé, kteří pravidelně schroupali dvě jablka nebo hrušky denně. Jedná se totiž o ovoce, které skvěle nastartuje spalování.

  • Vitamín C na hubnutí


    Citron
    Autor: shuterstock.com
    Citrusové plody dokáží díky vysokému obsahu vitamínu C rozpouštět tuky a zrychlit metabolismus. Navíc se díky jejich každodenní konzumaci produkuje v těle hormon kartinin, který podporuje využívání tuku z buněčných zásob.

  • Lněná semínka zdroj omega 3


    Lněná semínka
    Autor: Shutterstock.com
    Že je důležité zařadit omega 3 mastné kyseliny do svého jídelníčku, je už notoricky známé. Nejen, že napomáhají hubnutí, ale také zlepšují paměť a soustředěnost. Jejich vysoký obsah najdete například ve lněných semínkách, která můžete zobat místo oříšků ke svačině.

  • Zdraví v čisté vodě


    ss
    Autor: profimedia.cz
    I když se nejedná o jídlo, je čistá voda vlastně nejdůležitějším urychlovačem spalování. Navíc dokáže potlačit chuť, takže si půl hodiny před každým jídlem dejte sklenici vody a nesníte toho tolik.

Diskuse ke článku
.