Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Kašlete na diety: 5 důvodů, proč zůstat tlustá

Přestaňte se trápit s dietami, zůstaňte tlustá. Má to totiž své výhody!
15. listopadu 2012 | 15:00

Drtí vás představa, že budete muset zase držet dietu, potit se ve fitku a poslouchat řeči doktorů, abyste koukala zhubnout? Nenechte se likvidovat. Německý lékař totiž přišel se šokujícím tvrzením, že nadváha není žádná nemoc a obézní lidé žijí déle. Proč tedy nemá smysl hubnout?

1.  Budete dlouho žít
„Klasický názor je, že obezita je nemoc, která se musí léčit. Ale není to pravda. Ve skutečnosti je to dokonce dobrá věc,“ tvrdí profesor Achim Peters z Lübecké univerzity v Německu. Jeho šokující tvrzení podporuje i výzkum Kalifornské univerzity. Při něm se ukázalo, že hubenější pacienti na dialýze umírali dřív, než obézní. A podobné to bylo i u těch, kteří měli srdeční infarkt, trpěli revmatismem nebo rakovinou.

2. Zvládnete stres
Nad hláškou, že tlustí lidé jsou prostě víc v pohodě, můžete kroutit hlavou, ale Achim Peters ho potvrzuje. Tvrdí, že mozek lidí s nadváhou dobře ví, co tělo potřebuje a umí si o to říct. Díky tomu jsou obézní opravdu víc v pohodě a unesou větší nálož stresu, než hubení.

3. Můžete jíst podle chuti
Držet celý život dietu nebo si alespoň hlídat jídelníček, přemýšlet, jestli dvě hodiny v posilovně týdně stačí, nebo byste si měla jít raději zaběhat, aby vám neochlably svaly, je prostě peklo. S tím si lidé s nadváhou nemusí lámat hlavu. Pařížský dort klidně zají párkem a je jim fajn. O tabulkách s kalorickými hodnotami nemusí mít ani ponětí.

4. Zahřejete se
Tělesný tuk hřeje a pokud máte dost kil navíc, nedostanou vás ani teploty pod nulou. Zatímco hubeňouři se budou třást zimou, baculky budou v pohodě.

5. Nebudete mít vrásky
Znáte to, jakmile trochu zhubnete, okamžitě se vám na obličeji vyrýsují vrásky a vy máte sice štíhlé tělo, ale povadlou pleť. To se lidí s kily navíc vůbec netýká. Jejich pokožka je pevná a napjatá.

Autor: MAJ