Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ze 130 kg zhubla na polovinu: Bála se zaseknutí na záchodě

1. srpna 2011 | 22:17

Britka Kate Tallis (55) vážila 134 kilogramů. Jednoho dne se zasekla v kabince veřejných záchodků a tenkrát jí došlo, že se sebou musí něco udělat. Začala na sobě tvrdě pracovat a během 3 let zhubla na polovinu. Dnes už se veřejných záchodků nebojí.

Zdravotní sestra Kate Tallis měla vážný problém. Po porodu svého třetího dítěte se začala neustále přejídat sladkostmi. Její váha rostla až se ručička zastavila na 134 kilogramech. Kate začínala zjišťovat, že jestli ze sebou něco neudělá, brzy zemře.

„Měla jsem se sebou velký problém, kvůli mojí obezitě jsem se nemohla ani pořádně obléct. Nikde nebyla má velikost. Na parkovišti jsem potřebovala dvě parkovací místa, abych vůbec vystoupila,“ vzpomíná matka tří dětí na minulost.

Dlouho trvalo, než Kate přesvědčila sama sebe, aby začala hubnout. Posledním hřebíčkem do rakve byla návštěva veřejné toalety. „Na procházce jsem si potřebovala nutně odskočit na veřejné záchodky. Vešla jsem dovnitř a najednou jsem se zasekla, prostě jsem se dovnitř nevešla,“ vypráví dnes už z humorem Kate.

Kate se rozhodla zhubnout. Přestala definitivně jíst sladkosti a najala si trenéra Alexe. „Bylo to drastické. Alex byl pěkně tvrdý, cvičili jsme pětkrát týdně,“ dodává Kate. Po roce zhubla na 100 kilogramů a za další dva roky shodila ještě víc. Rodina i trenér jsou na ni pyšní. „Konečně jsem se mohla vrátit k normálnímu životu,“ pochlubila se šťastná Kate.

Autor: bali, ljšk