Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

DIETA 2010: Pochoutky, které pomohou zhubnout

Dietní koktejly vás překvapí příjemnou chutí
28. ledna 2010 | 06:59

Většina propagovaných diet má jednu zásadní chybu – jsou příliš drastické. Jejich nízký energetický obsah vede k hladovění a ztrátám svalové hmoty. Jak tedy neztratit energii a přitom lehce shazovat kila? Vsaďte na nízkokalorické pomocníky!

Diety jsou často nevyvážené – postrádají základní živiny, jakými jsou bílkoviny nebo sacharidy. Pak ale nevedou k úspěchu a mohou být doslova zdraví nebezpečné. Jediné spolehlivé diety jsou ty, které jsou sestavené odborníky. Co nám tedy obezitologové doporučují?

Wellnes koláček

Jste závislí na koláčcích? Nemusíte se jich vzdát, zaměňte je za biovariantu bez chemie, konzervantů a barviv. Hlavní složkou jsou ovesné vločky, které jsou zdrojem vlákniny a bílkovin, a tak pomáhají podporovat činnost střev a navodí pocit sytosti.

Koktejl bez mléka

Zatímco například müsli tyčinky sází na sacharidy, koktejly vyvažují jídelníček bílkovinami. Nápoj si lze snadno připravit kdekoli smícháním prášku s vodou. Porce navíc obsahuje směs důležitých minerálů a vitaminů.

Pudink bez cukru

Nízkokalorický pudink by měl obsahovat především vitaminy, minerální látky a stopové prvky. Dát si jej můžete jako náhradu za hlavní jídlo. Navíc stačí jen prášek smíchat s nízkotučným mlékem.

Tvarohový krém

Máte rádi sýr a děsí vás tabulky s jeho kalorickými hodnotami? Zkuste jako náhradu sýrový krém, který nabízí kromě sníženého obsahu tuku také důležitou vlákninu.

Polévka zahřeje

O polévkách ze sáčku se nedá říci, že by měly být součástí diety. Koupit si ale můžete i jejich zdravé a dietní verze. Nízkokalorickou polévkou můžete nahradit jedno až dvě jídla během dne.

Dietní paštika

Že paštika nemůže být dietní? Omyl! Nízkokalorická játrová pochoutka je k dostání i na českém trhu. Opět je postavená na vyváženém množství potřebných bílkovin a zbavená tuků a cholesterolu.

483016:gallery:true:true

* energetické hodnoty ve 100 g výrobku

Autor: Iva Dvořáková, Jitka Pekařová
Klíčová slova: Dieta, dieta 2010
Diskuse ke článku
.