Ocet je pak dobrý užívat zvláště při konzumaci tučných jídel.
Roztok kyseliny octové je přitom v lidské medicíně zaznamenán jako účinný lék na různé problémy již v antice. Odpradávna se používal na různá bodnutí, štípnutí a otoky. Moderní výzkumy navíc dodávají, že kyselina octová dokáže regulovat také krevní tlak a hladinu krevního cukru.
Současné objevy z Japonska navíc naznačují, že ocet může pomoci lidem snažícím se zhubnout a získat normální váhu.
Při laboratorních testech na zvířatech pak Tomoo Kondo prokázal, že přidáváním octa pravidelně k jídelníčku dojde k omezenému příjmu tuků do těla a to až o deset procent. Kyselina octová v těle aktivuje geny, které produkují bílkoviny působící jako odbourávače tuků.
Účinnou zbraň na hubnutí má doma téměř každý člověk, aniž o ní tuší. Je jí tradiční a velmi levné dochucovadlo – ocet. Ten přidávaný do jídel, zvláště salátů, se dostává do těla, kde působí na geny pomáhající odbourávat tuky a bránící vzniku nových zásob.
Diskuse ke článku
.
Související články
Články odjinud