Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Čtenáři Blesku se svěřovali odbornici na hubnutí: Mám velké břicho a mladou přítelkyni...

Hubněte rozumně. Nepodléhejte iluzi, že zhubnete 10 kilo za tři týdny.
15. května 2009 | 05:50

Během devadesáti minut telefonní linku Blesku využily desítky čtenářů. Ptali se nutriční specialistky Pavlíny Zdeňkové Kroužkové na vše kolem diet a hubnutí.

Na dotazy o krabičkových dietách odpovídala zase redaktorka Blesku, která s hubnoucími čtenářkami byla v kontaktu. Zájem byl obrovský. Zde jsou ty nejzajímavější dotazy a odpovědi.

Moc se mi líbilo, jak čtenářky Blesku krásně zhubly na krabičkách. Jak to, že to funguje? (Hana, Znojmo)
Jde o vyváženou nízkosacharidovou a nízkotučnou stravu. Dostanete 5 jídel na den. Na sestavování pokrmů spolupracují firmy se zkušenými dietology, takže výsledek po měsíční kúře je takový, jaký jste viděla u čtenářek Blesku.

334052:gallery:true:true

Mám novou mladší přítelkyni a té vadí má nadváha a také větší břicho. Slyšel jsem o novém léku na hubnutí. Může právě mě pomoci? (Jaroslav, Opava)
Důležité je, abyste změnil styl stravování. A to byste mohl právě díky tomu, že máte ve své přítelkyni motivaci. Musíte omezit tučná jídla a více se hýbat. Nový lék (nejde o potravinový doplněk) se jmenuje Alli a působí lokálně v tenkém střevě. Snižuje příjem tuků do organismu a část jich odvádí v nezměněné formě pryč z těla. Musíte jen myslet na to, abyste opravdu nejedl tučná jídla, jinak by se objevily nežádoucí účinky v podobě průjmu. Lék koupíte v lékárně bez receptu a na měsíc stojí 1200 Kč.

Je mi 63 let a vážím 115 kg. Mám potíže s klouby, dechem a vím, že potřebuji zhubnout. Ale nedaří se mi. Podaří se mi v mém věku ještě něco shodit? Mám se vůbec snažit? (Božena, Hrádek)
Zhubnout můžete v každém věku. A právě vy byste určitě měla, máte velkou nadváhu a ta vám bude zadělávat na zdravotní potíže. Jen musíte chtít a mít motivaci. Navštivte nějakou obezitologickou poradnu, kde vás vyšetří a sestaví vám jídelníček. Vy ho ale musíte opravdu dodržovat. Ještě se poraďte se svým lékařem, zda by pro vás byl vhodný lék Alli, který si můžete koupit volně v lékárně.

Jídlo v krabičkách
Autor: Nutricare

Ráda bych si objednala také dietu v krabičkách. Ale nejsem z Prahy a nevím, jestli se dá sehnat i jinde. (Jana, Most)
To se musíte zeptat přímo u firem, všechny mají své internetové stránky. Tam by vám měli poradit, kde mají svá odběrní místa.

V jakých městech krabičkové firmy působí a která je nejlepší? (Alena, Praha)
V Praze působí abcDieta, Nutri Care a Dietbox. První dvě dodávají denně čerstvá jídla, Dietbox jsou mražené pokrmy. Nutri Care je sice nejdražší, ale Lenka na ní zhubla úplně nejvíc a jídlo si moc pochvalovala. Některé kombinace chutí jí překvapovaly, ale byly prý vynikající. Každé jídlo bylo nádherně naaranžované a doplněné vždy bylinkami, čerstvou zeleninou nebo ovocem. I abcDieta Barboře moc chutnala, velmi oceňovala i to, jak pokrmy působí čerstvě a úhledně. A Alena si zase pochvalovala, že si mohla pro mraženou stravu dojet 1x týdně, dát ji do mrazáku a mít ji po ruce. V Brně působí Krabičky, které testovala velmi spokojená Martina a Dieta do domu, kterou brňačka Hana oznámkovala jedničkou s hvězdičkou. Ve Zlíně zase najdete Diet Home Menu. Dieta je za přijatelnou cenu a Mirka si jídlo nemůže vynachválit. Veškeré kontakty a informace najdete na internetu.

Autor: Iva Dvořáková, lena
Diskuse ke článku
.
Související články