Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C
kebulak 15. 01. 2011 15:54

mozna ze je to osobni zalezitost ale...

jenom diky plosnemu ockovani byly potlaceny nekt zavazne nemoci jako prave nestovice cerny kasel apod... mozna ji jeji deti nekdy "podekujou"... kdyby se takhle jako ona rozhodla vetsina tak ty nemoci mame zpatky...

Ohodnoťte přispěvek:
reagovat
barry3005 15. 01. 2011 07:06

Očkování je osobní záležitost

a stát nemá právo něco přikazovat a přinucovat, jen aby některým firmám se plnily kapsy. Spíše je lepší každé očkování konzultovat s lékařem. Ten zná to dítě a pacienta a ví co má smysl a co ne. Některá očkování je dobré mít, jiná jsou nesmyslná jako např. proti chřipce, klíšťatům a nebo v minulém roce očkování proti tzv. prasečí chřipce. Hodně lidí tu nadává na tuto matku, ale proč se nikdo nerozčiluje nad matkami-rodiči-kteří se rozvádí a nebo vychovávají děti jako svobodné, doma kouří a pijí alkohol. To má daleko větší následky na psychiku a zdraví dítěte,než ho neočkovat. Momentální situace a chování dětí to taky ukazuje.

Ohodnoťte přispěvek:
reagovat
marindastar 14. 01. 2011 18:59

NECHÁPU JI

ještě doplněk: tomu co postihlo moji tetu se dá dnes zábránit tim že se necháte naočkovat proti klíšťovce!! ta matinka by měla vědět,že očkovani zachrani život!!žijeme přece ve 21. století ne v18.!!!

Ohodnoťte přispěvek:
reagovat
marindastar 14. 01. 2011 18:52

NECHÁPU JI

tak s tímhle já nesouhlasím .dobře ted řika že je naočkovat neda ale co bude řikat až ji nedejBože jedno s těch děcek onemocni a třeba umře nebo ochrne? naopak by si měla važit toho že u nas to očkování je protože v africe tohleto spousta lidí nezná!například moji tetu kouslo v9ti(!!!)klíště a ona pak zemřela na zánět mozkových blan!!! nechtěla by si to ještě naše ,,rádoby matka " rozmyslet?!

Ohodnoťte přispěvek:
reagovat
klotilda 14. 01. 2011 14:25

Kdo zažil dětskou obrnu a její následky,nepochopí

Mezi proočkovanou populací to není hrdinství ale jistý para­zitis­mus.Vš­ichni riskujeme ono pidiprocento komplikací.Pro své zdraví a zdraví svého okolí.V zemi plné migrujících, neočkovaných lidí je to šílenství.

Ohodnoťte přispěvek:
reagovat
peto28 14. 01. 2011 21:50

Re: Kdo zažil dětskou obrnu a její následky,nepochopí

Každý sa stará o svoje dieťa. Ten, čo očkuje, robí to pre dobro svojich detí, aby ich ochránil pred chorobami. Nikto nedáva svoje dieťa očkovať sťaby nezištná obeť na oltár všeobecného blaha. A ten, kto neočkuje, robí to pre blaho svojich detí, aby ich ochránil pred následkami očkovania.

A poviem Vám, že tí druhí to majú omnoho ťažšie, pretože si musia o téme naštudovať strašne veľa vecí, poznám desiatky ľudí čo sa rozhodli neočkovať a nikto z nich to neurobil "len tak", mesiace si študovali materiály, pretože všetci, aj zástancovia očkovania na tomto fóre, všetci majú strach z chorôb (starostlivo pestovaný od detstva). Iba poznaním chorôb a poznaním vakcín vedia ľudia urobiť rozhodnutie o neočkovaní tak, aby ho vnútorne uniesli a vedeli si za ním stáť srdcom aj mysľou. A poviem Vám, títo ľudia vedia o vakcínach často podstatne viac, než ktorýkoľvek lekár, s ktorým som sa o tom rozprával.

Nechať sa očkovať podľa plánu, to som robil aj ja, to je ľahké, netreba nič vedieť, len poslúchať autority a ísť s davom. A keď sa autority seknú (ako sa to často stáva), alebo vakcína ublíži, tak všetci dajú ruky preč, všetko je len náhoda, zodpovedný nie je nikto a rodič sa trápi s ťažko postihnutým dieťaťom bez akejkoľvek čo i len morálnej podpory. Nevedomosť nie je blaženosť. Kiež by som to tak vedel skôr...

Ohodnoťte přispěvek:
reagovat
kebulak 15. 01. 2011 16:01

Re: Re: Kdo zažil dětskou obrnu a její následky,nepochopí

nechapu argument ze to maji o hodne tezsi protoze si musi o hodne vice nacist... pokud si zacnou neco o tom cist tak to znamena ze urcite nahlodani uz tam je... a vsadim se ze vetsina matek i kdyz dite daji ockovat o tom premysli... a chtela bych videt jestli by se stejne rozhodla i v africe (kdyby tam za soucasne situace mela moznost nechat sve dite ockovat) kde nebezpeci ziskat nejakou nemoc je mnohem vyssi nez tady v evrope... jenze tady v evrope je riziko nizsi prave diky plosnemu ockovani a nikdo by si nemel myslet ze kdyz to tedy zmizelo tak uz se ockovat nemusi... uz jenom kvuli velke migraci lidi z asie a afriky do evropy... tito lide si mohou prinaset tyto nemoci s sebou a pak uz neockovane deti nejsou chraneny skutecnosti ze vsichni ostatni kolem nich jsou ockovani... ockovani s sebou mozna nese riziko ale neockovat je jeste vetsi hazard...

Ohodnoťte přispěvek:
reagovat
peto28 16. 01. 2011 22:50

Re: Re: Re: Kdo zažil dětskou obrnu a její následky,nepochop

V Afrike deti zomierajú na podvýživu a biedne životné podmienky. Keby bola v strednej Európe taká životná úroveň ako v Afrike, kapali by sme ako muchy a žiadne očkovanie by nás nezachránilo.

Keďže choroby ustúpili dávno pred zavedením plošného očkovania, tak ťažko môže byť "riziko ochorenia menšie vďaka plošnému očkovaniu".

Ohodnoťte přispěvek:
reagovat
vino 14. 01. 2011 13:33

ste paka!

jak by se mohly vase naockovane deti nakazit???kdyz jsou teda naockovane???

a pokud se tedy mohou nakazit,proc jste je nechala ockovat?
a co vy vite,treba tim svemu diteti zachranila zivot,dala na instinkt.vzdyt nevite,zda nemaji treba snizenou imunitu!potom se ockovat nesmi,nebo jen opatrne a postupne.a ve vakcinach JSOU sra..cky,ale co je v nich presne,vi jen vyrobce!!!ma na to pravo ze zakona,nemusi to zdelit vubec nikomu,nebot chrani vyrobni tajemstvi!!!

Ohodnoťte přispěvek:
reagovat
kebulak 15. 01. 2011 16:04

Re: ste paka!

vy ste pako... vyrobek nechrani vyrobni tajemstvi ale patent... ten je nahlasen a registrovan... do obehu se nesmi dostat zadna farmaceutika kt nebyla zkontrolovana a vyzkousena statnim kontrolnim organem a i po schvaleni jsou namatkove kontrolovana... nerikam ze neni moznost ze se muze neco stat ale rozhodne to tady neni jak nekde na divkoym zapade...

Ohodnoťte přispěvek:
reagovat
peto28 16. 01. 2011 22:53

Re: Re: ste paka!

V súčasnosti úplne stačí, keď výrobca dodá príslušnú dokumentáciu o klinických skúškach Európskej liekovej agentúre. Národné úrady už len preberajú registráciu. A mimochodom, testy bezpečnosti vakcín zriedka trvajú viac než týždeň. Niekedy len pár dní. Takže na protilátky čakáme 2-3 týždne, ale nežiaduce účinky sa zrejme poslušne prejavia za 3 dni.

Ohodnoťte přispěvek:
reagovat
kebulak 17. 01. 2011 14:08

Re: Re: Re: ste paka!

prosim vas nejdriv si prectete pravidla a pak teprve neco piste... jedine kde jsou zkracene lhuty je ze zrejmych duvodu sezonni chripka a tzv emergency procedure...

Ohodnoťte přispěvek:
reagovat
osel 14. 01. 2011 12:35

A až jej deti ochoreju

tak pojde k lekarovi, a bude uplne prirodzene ocakavat, co mnohonasobne drahsie liecenie jej preplati poistovna? Na ukor inych, tazko chorych? Ked je taka mudra, nech si to potom hradi zo svojho... ak ma vobec z coho...

Ohodnoťte přispěvek:
reagovat
harpie 14. 01. 2011 10:14

Očkování..

Takže asi takhle-dnes je v naší zemi a ve státech kde se očkuje minimální úmrtnost dětí na tyto choroby.Padl zde taky názor,že dříve byla úmrtnost dětí zapříčiněna chudobou,válkou atd.jenže vážení,jak je známo,chudí mají víc dětí než ti bohatí,proto ve statistikách je vyšší úmrtnost dětí z této třídy,ale určitě si viry atd nevybírají oběti jen podle výše konta.Prostě nakazilo se a zemřelo i dítě dobře živené a z finančně zajištěné rodiny.Dnes jsou tyto nemoci výsadou Afriky a podobných zemích a ti zlí doktoři se je snaží očkovat-proč asi.Podle některých jednodušších mozků nejspíše provádějí kontrolované ničení populace,že.A dále všichni ti vědci a lékaři kteří se věnovali vývoji vakcín to dělali asi jen z nudy,rozhodně ne proto,že nemohli koukat na umírající děti při tetanu,záškrtu atd...Je to jako plivnutí na jejich hrob.Ano vakcíny proti chřipce a podobným nemocem jsou možná rizkové,ale proboha tetanus,obrna atd se očkují desítky let a nevidím tady žádné mutanty.Dnes jsou na tom děti ještě hůř než před sto lety.Jedí jen chemické svinstvo,dioxinové maso,vzduch je plný sajrajtu o kterém se ani nemluví atd atd.To by byl pro mne důvod k obavě o genetický fond za 200 let a ne očkovánání.Ano souhlasím,jsou děti které prostě po očkování onemocní,ale toto procento je minimální,ale bohužel je.Ovšem v 99% se ukáže.že dítě trpělo nějakou skrytou vadou na která se takto projevila.Jsem i pro variantu-nechceš očkovat-v pořádku,ale případné náklady si plat sama a také počítej s trestním oznámením v případě onemocnění dítěte kterému se dalo očkováním zabránit.Je to možná tvrdé,ale je to tak.Jen by mne zajímalo,zda tato matka odmítá pro děti i jiné léky s tím,že jsou škodlivé antibiotika atd.Po přečtení příbalového letáku zjistíte,že mají tolik vedlejších účinků,že nemáte ani chut je brát Nikomu neberu životní styl,ale děti se nemohou rozhodovat samostatně mají jen to co jim rodiče dají nebo vnutí.

Ohodnoťte přispěvek:
reagovat
peto28 14. 01. 2011 21:56

Re: Očkování..

To, že choroby vymizli vďaka zlepšeniu životnej úrovne, úplne nezávisle od očkovania, dokazujú oficiálne úradné štatistiky z viacerých krajín. Pozrite si literatúru: McKeown 1976, McKinley 1977, Buchwald 2003, Armstrong 1999. Alebo voľne dostupné zhrnutie: http­://chil­dheal­thsa­fety­.wor­dpres­s.co­m/grap­hs/

Mimochodom, koho by ste potrestali, keď ochorie očkované dieťa? Lebo napríklad 80% prípadov čierneho kašľa je u očkovaných.

Koho by ste potrestali, keď dieťa dostane nežiaduce účinky po vakcíne?

Ohodnoťte přispěvek:
reagovat
kebulak 15. 01. 2011 16:10

Re: Re: Očkování..

zlepseni zivotni urovne??? no to je pravda jenze do te se tez pocita lepsi pristup k doktorum dostupnost leku a VAKCIN... nebo si myslite ze jenom skutecnost ze se vozite autem mate vytapeny byt a macdonalda zastavi sireni viru a bakterii??? to bezte vykladat nekomu jinemu... a ke statistikam: churchill pry rekl "verim jen tem statistikam ktere jsem si sam zfalsoval"

Ohodnoťte přispěvek:
reagovat
peto28 16. 01. 2011 22:58

Re: Re: Re: Očkování..

Keďže ochorenia ustúpili dávno pred zavedením očkovania, tak medzi onými "zlepšeniami životnej úrovne" zrejme vakcíny neboli, všakáno. Išlo predovšetkým o odstránenie hladu, zavedenie kanalizácie, pitnej vody, kvalitnejšieho bývania a technológií skladovania potravín. Toto všetko vplýva na imunitný systém,
ináč povedané, ľudia trpiaci nedostatkom vitamínov a celkovo podvýživou, ktorí sa 20-ti tiesnili v chladnom plesnivom dome, kde pod oknami tiekla stoka, posteľ obývala všelijaká háveď od vší, cez blchy až po ploštice, a jediná voda bola zo studne do ktorej presakovala žumpa, boli náchylní na akékoľvek ochorenia, pretože ich imunitný systém bol permanentne oslabovaný.

Tie štatistiky pochádzajú od príslušných štatistických úradov niekoľkých krajín. Ak neveríte im, prečo veríte iným úradom, ktoré presadzujú plošné očkovanie?

Ohodnoťte přispěvek:
reagovat
snow_lady 14. 01. 2011 09:54

Matka

Na jednu stranu má matka právo děti nenechat očkovat, na druhou stranu se vlivem migrace stále tyto choroby vyskytují. Můj osobní názor je, že když jsem viděla včera tuto matku v televizi, přišlo mi, že je miminálně s inteligeligencí trochu jinde, ale je to jen můj pocit. Sama pracuji na plicním oddělení a izolační jednotka s tuberáky nikdy není a nebude prázdná. Je pravda, že většinou jsou TBC pozitivní lidé z nižších sociálních vrstev, ale nikde není psáno, že nemůže onemocnět slušný člověk nebo dítě. S těmito lidmi se každodenně setkáváme ať už na ulici nebo v dopravních hromadných prostředcích. Věřím tomu, že očkování může mít vedlejší účinky, ale pořád je pro mě podstatnější to, že mé děti jsou proti takovýmto nemocem chráněny. A tím nemyslím jen TBC.

Ohodnoťte přispěvek:
reagovat
peto28 14. 01. 2011 21:57

Re: Matka

Ak pracujete na pľúcnom, mali by ste vedieť, že TBC sa prenáša len dlhodobým opakovaným kontaktom. Uvádza sa napr. pol roka na jednom pracovisku s nakazeným, alebo niekoľko mesiacov s nakazeným v spoločnej domácnosti.

Náhodné zakašľanie v MHD môže šíriť kadečo, ale nie TBC.

Ohodnoťte přispěvek:
reagovat
odporak 14. 01. 2011 09:39

Je mi líto dětí

Asi na to má právo, jako matka, soud tak rozhodl.Pokud by, nedej bože, děti onemocněly chorobami, proti kterým je nenechala očkovat, nechala bych tuto matku celé léčení zaplatit. Rozhodla za děti, tak ať za jejich léčení platí.

Ohodnoťte přispěvek:
reagovat