Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Polojasno 22°C

Zbavte se obav z vaginálního dyskomfortu.

ellen®
28. února 2014 | 00:00
Prezentace klienta |

Nejméně dvě třetiny českých žen se někdy setkaly s poruchou obranyschopnosti pochvy. Výtok je kromě těhotenství nejčastější příčinou návštěvy gynekologa a statisíce žen ve fertilním věku trpí těmito potížemi opakovaně a dlouhodobě.

Zdraví ženy je kromě jiného otázkou správného složení vaginální mikroflóry, která obsahuje zdraví prospěšné bakterie zvané laktobacily - bakterie mléčného kvašení. Právě tyto bakterie chrání ženské tělo před vnějšími agresivními mikroorganizmy, které mohou být příčinou různých infekcí. Počet laktobacilů může být snižován např. užíváním antibiotik, tabákem, nadměrnou nebo nevhodnou intimní hygienou, hormonálními změnami, nadměrným stresem, nošením syntetického nebo těsného oblečení, koupáním v bazénech, pobytem v saunách, ale i nechráněným sexem.

 

ellen®
Autor: S&D Pharma CZ

Vaginální mikroflóra je obzvlášť nestabilní v době menstruace, kdy se zvyšuje poševní pH. To pak vyhovuje rizikovým mikroorganismům, které se stávají biologicky aktivními a rizika rozvoje zánětu stoupají až pětinásobně. Při menstruačním krvácení dochází k přirozenému úbytku laktobacilů a naopak k pomnožení jiných nebezpečných bakterií. U zdravých žen se tento nepoměr záhy po menstruaci změní zpět ve prospěch laktobacilů. Bohužel, takových žen už je u nás menšina. Většina žen by proto měla tomuto nepříznivému stavu předcházet a zvolit  optimální způsob aplikace příznivých probiotických bakterií přímo do pochvy. Prvním krokem je preferovat v osobní hygieně moderní menstruační tampóny, které jsou rozhodně vhodnější než menstruační vložky. Tampóny totiž krev ihned nasají a ta tak nezůstává zbytečně v pochvě - bakterie i kvasinky ztrácejí živnou půdu a nepřemnoží se. Maximální efektivitu pak představují probiotické tampóny, které kromě kontinuálního odstraňování menstruační krve ze zadní klenby poševní navíc uvolňují živé a velmi funkční bakterie mléčného kvašení právě v okamžiku, kdy to pochva nejvíce potřebuje.

 

schema
Autor:  S&D Pharma CZ

Na českém trhu jsou v současnosti k dispozici probiotické tampóny ellen®, které si jako první vyzkoušely ženy ve Skandinávii, kde byly tyto tampóny vyvinuty. Tampóny ellen® splňují všechny výše uvedené požadavky. Po jejich zavedení se z nich díky stabilní tělesné teplotě začnou průběžně po dobu osmi hodin uvolňovat stovky miliónů patentovaných probiotických kmenů laktobacilů LN Lacto Naturel®, tvořících peroxid vodíku, který brání patogenním bakteriím v uchycení na hostitelskou buňku. Dále díky svému metabolizmu produkují kyselinu mléčnou a tím zajišťují základní předpoklad pro správné fungování poševní mikroflóry, kterým je velmi kyselé pH (hned po žaludku druhé nejkyselejší v lidském těle – optimálně 3,8 až 4,4).

 

ellen®
Autor:  S&D Pharma CZ

ellen® probiotické tampóny jsou především určen pro použití ženami v průběhu menstruace, tedy v období, kdy je přirozená vaginální mikroflóra nejvíce ohrožena. Základní schéma při menstruaci je aplikace 3 tampónů denně po dobu 3 dnů během následných 3 cyklů, které zajistí obnovení narušené poševní mikroflóry. Příznivé účinky ale žena, která opakovaně trpí obtížemi, může poznat hned po prvním zavedení. Při dalších menstruacích již lze pokračovat v udržení nastolené rovnováhy pouze aplikací tampónu ellen® na noc a je možno jej kombinovat s dalšími způsoby hygienické ochrany. Takovýto režim již pomohl mnoha ženám odstranit nepříjemný vaginální dyskomfort.

 


Probiotické tampóny ellen® doporučuje Česká gynekologická a porodnická společnost ČSL JEP.