Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tajemství krémového sýru Philadelphia

26. listopadu 2013 | 09:52
Prezentace klienta |

Krémový sýr Philadelphia je jedním z nejznámějších termizovaných sýrů na světě. Než se inspirujete chutnými recepty ve Philly menu, které každý týden nabízí nové a nové varianty, jak připravit jednouché a lahodné menu pro přátele nebo rodinu, poodhalte jeho historii a tajemství jeho jedinečné chuti.

 

Píše se rok 1872 a v New Yorku americký mlékař William Lawrence  objevuje taje prvního termizovaného sýru v Americe. Obliba tohoto sýru se rozrůstá do všech stran, a proto není žádným překvapením, že o osm let později se objevuje pod charakteristickou značkou Philadelphie. Název krémového sýru byl vybrán nejen podle známého města, ale především proto, že město jako takové bylo považováno za symbol čistoty a pokrmů vyznačujících se vysokou kvalitou. Sýr byl na trh dodáván ve fóliovém obalu pod jménem firmy Empire Company. Rok 1903 přináší značce další změnu, a to především takovou, že podnik kupuje společnost Phenix Cheese Company of New York. Významným datem v historii značky se stává i rok 1974, kdy se společnost slučuje s podnikem Kraft Cheese.

Autor: Alimpex

Charakteristické vlastnosti si sýr uchovává po celá léta. Jsou jimi jemnost a výtečná krémová chuť. I ty si značka Philadelphia zachovává, když se v roce 1974 na trhu objevují ochucené variace delikátního sýru. Sedmdesátá léta dvacátého století přivádí Philadelphii do období velké expanze. Začíná ve Velké Británii. Lahodný krémový sýr je představen i v Německu, kde se začne vyrábět v místní továrně ve Fallingbostelu. Philadeplhia se o čtyři roky později začíná vyrábět ve Venezuele a rozšiřuje se výroba i v Mexiku. Gastronomický odrazový můstek si vytváří roku 1971 i v jižní slunné oblasti – Itálii. A odtud se později rozšiřuje do dalších evropských zemí.

Autor: Alimpex

Všestranné využití

Sýr je ideálním pomocníkem v kuchyni při vaření i pečení. Při výrobě je zaručeno, že se nepoužívají žádné konzervanty, jedná se tedy o stoprocentně přírodní produkt. Kuchaři, kuchařky i cukráři používají tento sýr při přípravě slaných i sladkých pokrmů. Poslouží skvěle i jako základ pro chutné tradiční omáčky. Cheesecake je považován za světově známý zákusek. Ale aby byl Cheesecake vyroben podle zvyklostí a daných  receptur a dosáhl správné konzistence a lahodné chuti, je třeba ho vytvořit přímo z termizovaného sýru Philadelphia. Dezerty s přidaným tvarohovým sýrem jsou pak lehčí a lahodnější.

Nyní je krémový sýr distribuován do  devadesáti čtyř zemí po celém světě. Výrobek se tak řadí mezi známe produkty, které si uchovávají prvotřídní kvalitu po celé generace

Autor: Alimpex

Sýr Philadelphia si na českém trhu získává stále více příznivců. Objevuje se v několika příchutích, klasické Philadelphia Original nebo odlehčené Philadelphia Light. Dále je sýr Philadelphia dostupný ve variantách s bylinkami nebo fetou a okurkami. Pro děti a milovníky sladkých variant nabízí sýr Philadelphia příchuť  Milka. Philadelphia Milka v sobě skrývá kombinaci jemné chuti kvalitní čokolády s nadýchaným sýrem typu cream cheese.

 

Autor: Alimpex

Více informací, inspiraci a mnoho skvělých sladkých i slaných receptů naleznete na www.philly.cz/menu

Související články