Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Ploché bříško za 30 minut denně: Stačí opakovat účinné cviky!

  • Hubnutí
    20. dubna 2014 | 06:00

    Po plochém bříšku touží pravděpodobně každá z nás. Ale jak toho docílit? Podle osobního trenéra celebrit Ricarda Maceda stačí denně zařadit soubor cviků, který vám nezabere více než 30 minut.

  • Našlapování

    Prvním cvik se může zdát nenáročný, ale je velmi účinný. Stoupněte si ke stupínku, stepu, či schodu, který bude ve výšce minimálně do půli vašich holení. Jednou nohou nakročte na step, dejte si ruce v bok, vtáhněte bříško a zpevněte celé tělo. Poté zvedněte spodní nohu a skrčte do výše pasu. Na každou nohu opakujte 20x.

    Fitness
    Autor: Shutterstock
  • Vzpor

    Nastavte se do pozice, jako kdybyste chtěla dělat pánské kliky. S tím rozdílem, že se opřete o lokty. Kotníky mějte od sebe zhruba na šíři pánve a lokty na šíři ramen. Vtáhněte bříško, srovnejte záda a ve vzporu vydržte minimálně 40 sekund. Opakujte 20x.

    Cviky na břicho
    Autor: Shutterstock.com
  • Dřepy s výskokem

    Stoupněte si a nohy dejte od sebe zhruba na šířku pánve. Udělejte dřep a z něj vyskočte co nejvýš to půjde. Během výskoku zpevněte celé tělo a vzpažte ruce. Po dopadu přejděte opět do dřepu a 20x opakujte.

    cvičení
    Autor: Shutterstock.com
  • Sedy lehy

    Lehněte si na záda, přitiskněte bedra k podložte, nohy roztáhněte na šířku pánve a pokrčte je. Ruce si dejte za hlavu a pomalu odlepujte hlavu i ramena od podložky. Současné přitahujte kolena co nejblíže k hlavě. Opakujte 20x.

    Cviky na břicho
    Autor: Shutterstock.com
  • Šikmý břišní sval

    Na zádech ještě zůstaňte. Opět pokrčte nohy, přitiskněte bedra k podložte a ruce dejte za hlavu. "Ťukněte" loktem pravé ruky o koleno levé nohy a naopak. Noha, která zrovna nejde proti loktu, je propnutá těsně nad zemí. Na každou stranu opakujte 20x.

    cvičení
    Autor: Shutterstock.com
  • Pozice sumo

    Postavte se, nohy dejte od sebe a prsty vytočte lehce směrem ven. Kolena pokrčte a nastavte se do mírného podřepu. Vtáhněte bříško a zpevněte celé tělo. Střídavě se snažte dostat koleno co nejblíže k protějšímu ramenu a vždy se vraťte do výchozí pozice. Na každou stranu opakujte 20x.

    Cvičení můžete zkomplikovat ještě držením míče nad hlavou.
    Autor: Shutterstock
  • Strava, relax a masáž

    Doporučované cviky jsou sice velice účinné, ale je nutné k nim přidat zdravé stravování, důležitý relax a jednoduché masáže bříška.

    Co jíst: Libové maso, ryby, celozrné pečivo, zeleninu, čerstvé i sušené ovoce, hořkou čokoládu, vodu, bylinné čaje

    Co nejíst: Smažená jídla, mléčné výrobky, bílé pečivo, slazené nápoje, těstoviny a sladkosti

    Nesmíte zapomenout ani pravidelně relaxovat. Alespoň jednou denně pohodlně ulehněte na záda, dlaně položte na břicho a zhluboka dýchejte. Poté si jemně namasírujte břicho krouživými pohyby v protisměru hodinových ručiček.

    cvičení
    Autor: Shutterstock.com

Klíčová slova:  fitness, břicho, hubnutí, cvičení, cviky, léto, plavky
Diskuse ke článku
.
Další články z kategorie

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

Chcete mít hezky vytvarované tělo? Začněte co nejdříve s posilovacími cviky, které opravdu fungují. Zacvičte si je doma podle videa s fitness trenérkou. … celý článek

Video se připravuje ...