Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Permanentní make-up: Co všechno obnáší hit současnosti?

Permanentní make-up.
20. dubna 2017 | 23:59

Chtěla byste už hned po probuzení vypadat jako zrovna nalíčená? Možná vás tedy bude zajímat, co všechno si lze představit pod pojmem permanentní make-up.

Některé ženy vstávají o hodinu dřív, aby se hodily do gala a při snídani s partnerem vypadaly jako bohyně. Pak jsou ženy, kterým na ranní zkrášlování stačí pár minut, ale i takové, co make-up téměř vůbec neřeší. Pokud patříte do prvně jmenované skupiny, možná vám ušetří trochu času právě permanentní make-up.

Jde o aplikaci pigmentů pomocí speciálních přístrojů do vrchní vrstvy pokožky. Zákrok trvá tak hodinu a půl až dvě. Při práci se používají i povrchové anestetika. Oproti klasickému tetování se jedná o zásah do menší hloubky kůže. Po zákroku se vytvoří strupy, které se asi za týden sloupnou. Pokožka se ale hojí dál. Vyhojení trvá až dva týdny a úplně je vše v pořádku zhruba po měsíci.

Mezi základ v permanentním make-upu patří obočí, linky a rty. Můžete ale vyzkoušet i novinky: tetování permanentní tvářenky, stínování linek nebo tetování vlasů. Díky medicínskému permanentu existuje i tetování dvorců.

Permanentní make-up na rozdíl od tetování není na celý život. Doba trvání je závislá na tom, jak často se pokožka mění, na síle pocení a také na věku. Mladším ženám se kůže obnovuje o něco rychleji. Barva se postupně uvolňuje a bledne. Obecně po uplynutí přibližně dvou let se začíná barva v pigmentu ztrácet ne zcela rovnoměrně. A je třeba začít uvažovat o další aplikaci.

Autor: red
Diskuse ke článku
.
Související články
Video se připravuje ...