Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Oslňte své blízké! Zabalte jim dárky stylově

23. prosince 2012 | 06:19

Chtěla byste vtipně a originálně zabalit vánoční dárky, které mají nepravidelný tvar, a nevíte, jak na to? Nechte se inspirovat a vytvořte vlastní dekoraci. Blízké potěšíte i netradičním zabalením.

Atypické dárky nejlépe „zabalíte“ do papírové tašky nebo krabice. Tu pak přebalte klasickým balicím papírem, ale poslouží i obyčejný či staré noviny. Vánoční charakter nakonec dolaďte pěknými ozdobami. Do rohu či na střed připevněte vlastnoručně vyrobenou mašli nebo vějíř.

Zabalte dárky netradičně
Autor: Oliver Balog, Thinkstock.cz
* Mašle
Asi 2 m širší stuhy si omotejte okolo dlaně. Uprostřed vystřihněte z obou stran „véčka“ a pevně svažte. Z namotané stuhy začněte postupně vytahovat jednotlivé vrstvy a při středu každou zakruťte.

* Vějíř
Z papíru vystřihněte čtverec a úhlopříčně z něho vytvořte „harmoniku“.
Uprostřed ho sepněte pomocí kancelářské sešívačky. Vnitřní strany přitlačte k sobě a v polovině je ještě jednou sešijte. Stejně si vyrobíte i menší nebo větší vějíř.

Tradiční láhev zabalte netradičně

Když už jste nevymyslela jiný zajímavý dárek, zkuste alespoň originální zabalení...

Zabalte dárky netradičně
Autor: Oliver Balog, Thinkstock.cz
1. Láhev položte na balicí papír. Ten vystřihněte tak, aby byl o něco širší než obvod láhve a dvakrát delší než výška. Zbytek papíru si odložte, budete ho potřebovat.

2. Zahněte jeden okraj delší strany papíru, zarolujte a kratší stranou na vrchu přelepte páskou. Spodní okraj papíru na dně láhve nastřihněte, zahněte a přelepte.

3. Z vrchní strany papír až k láhvi překládejte jako harmoniku, udělejte vějíř a na jedné straně ho připevněte pomocí sešívačky.

4. Ze zbytku papíru si vystřihněte tři čtverce různých velikostí, od rohu k rohu je zatočte, zarolujte spolu s mašlemi a připevněte k vějíři.

Autor: připravily: dan ver
Video se připravuje ...