Při úplňku stojí Země mezi Sluncem a Měsícem. Naše planeta je vystavena protikladnému působení, protože z jedné strany na nás působí přitažlivost Slunce a z druhé přitažlivost Měsíce. Tento jev působí nejen na Zemi, ale ovlivňuje i chování nás pozemšťanů.

Magický úplněk

Magický úplněk je považován za nejsilnější fázi Měsíce, proto lidé věří, že dokáže ovlivnit naše výkony v zaměstnání i v obyčejném životě. Citlivější jedinci se mohou potýkat se změnami nálad a bolestí hlavy, pociťovat nervozitu, popudivost i úzkost.

Rodí se hlavně kluci

Je také možné, že se v den úplňku hůře vyspíme a naše sny budou trochu divočejší. Říká se také, že při úplňku jsou ženy plodnější a počaté děti bývají převážně chlapečci. Také naše prababičky cítily sílu úplňku a sbírali v noci léčivé byliny, jejichž síla byla v tomto dni mocnější.

Příběh Markéty je důkazem, že trpělivost někdy přináší růže.
Autor: Shutterstock

Pozor na srdce

V den úplňku rapidně roste počet telefonátů a připojení k internetu, což je pro telekomunikační společnosti přínosem. Avšak měsíc může působit i negativně a přivolat infarkt. Podle statistik se při této fázi měsíce objevuje o 20 % infarktů více.

Vhodný čas pro diety

Genetika ovlivňuje vše - i to, jak hubneme.
Autor: Shutterstock


Po úplňku, když je Měsíc ve fázi „ubývá“, se z těla lehce vylučují toxické látky. Od zítřka je tedy vhodný čas pro odstartování diety. Pijte bylinkové čaje a dopřejte si také různé vodní procedury nebo saunu. Pokuste se dnes vyhnout přesoleným jídlům a pochutnejte si na obilovinách, těstovinách, pečivu nebo bramborách. Nešetřete s ovocem, především s banány.

Částečné zatmění Měsíce

Dnes může naše oko na obloze spatřit i částečné zatmění Měsíce. Ten se ponoří do stínu necelými 2% svého průměru. Při důkladném prozkoumání oblohy uvidíme poblíž Měsíce i planetu Saturn a nad západním obzorem planetu Jupiter.

Může se také stát, že vaše tělo i mysl nepocítí žádné výrazné změny. Zkuste si je vytvořit sama. Kupte si něco pěkného na sebe, udělejte si romantický večer s přítelem či manželem nebo se nechte hýčkat masáží.