Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Slavní kriminálníci: 10 hvězd, které skončily ve vězení

  • Za mřížemi často skončí i celebrity. Vyprávět o tom může třeba Justin Bieber, Robert Downey Jr. nebo Lindsay Lohan.
    15. července 2014 | 06:00

    Drogy, řízení v opilosti, brutální násilí... Excesy se nevyhýbají ani bohatým a slavným. Podívejte se, které celebrity a proč skončily za mřížemi, popřípadě vyvázly "jen" s podmínkou.

  • Robert Downey Jr.: Uvězněn na 16 měsíců

    Robert zná vězení z obou stran
    Autor: profimedia.cz
    Slavný Iron Man a filmový Sherlock Holmes nestál vždy jen na straně zákona. Součástí jeho minulosti jsou i drogy a vězení. U soudu dokonce přiznal, že na drogách byl závislý už v osmi letech. Policie ho několikrát chytila zfetovaného a jedoucího nepřiměřenou rychlostí. Obvykle ale vyvázl "jen" s pokutou. Downey sám si uvědomoval, že všechno není v pořádku a několikrát se pokusil podstoupit léčbu na odvykacích klinikách, ale vždycky po několika dnech utekl. V roce 1999 ho sanfranciský soudce poslal do vězení na 14 měsíců. Za slušné chování byl sice po šesti měsících propuštěn na podmínku, ale do druhého dne byl zpátky ve stejném stavu jako prvně a k původnímu trestu si přičetl ještě další měsíc za nedodržení podmínky.
  • Jamie Waylett: Uvězněn na 2 roky

    Představitel Crabbeho si nedal pokoj, tentokrát to neskončí jen veřejně prospěšnými pracemi
    Autor: profimedia.cz
    Fanoušci ságy o čarodějnickém učni Harry Potterovi si určitě vzpomenou na neurvalého Vincenta Crabbea, nohsleda Draca Malfoye, kterého hrál obtloustlý herec Jamie Waylett. Mladík se ale ve své roli zřejmě zhlédl. Jako sígr se totiž začal chovat i ve svém soukromém životě, což nezůszalo bez následků. V roce 2011 se zúčastnil pouličního řádění a rabování během občanských nepokojů v Londýně. Při tom ho ale natočily městské kamery a herec skončil na dva roky ve vězení.

     

     

     

     

     

  • Tim Allen: Uvězněn 2 roky a 4 měsíce

    Tady vypadal jako andílek...
    Autor: Profimedia.cz
    Oblíbený "Kutil Tim" zřejmě také nebyl v mládí žádný svatoušek. V roce 1978 byl totiž zatčen na mezinárodním letišti v Michiganu, když u něj celníci objevili skoro třičtvrtě kilogramu kokainu. Následně podal zprávu o dalších dealerech drog výměnou za snížení možného doživotního vězení na tři až sedm let, z kterých si nakonec ve federálním nápravném zařízení odpykal 28 měsíců.

     

     

     

  • Danny Trejo: Ve vězení strávil 11 let

    DannyTrejo v celé svékráse
    Autor: profimedia.cz
    Dávno před tím, než se tenhle hollywoodský drsňák a představitel záporňáků proslavil ve filmu, byl skutečným kriminálníkem. Živil se prodejem drog, které samozřejmě i sám užíval, nechyběla ani loupežná přepadení. Ve vězení si odseděl celkem 11 let, a když byl konečně propuštěn z věznice v San Quentinu, nastoupil na odvykací program. Trejo se zbavil své závislosti a později navštěvoval anonymní sezení pro osoby závislé na heroinu, kde se v roce 1985 setkal s člověkem z filmového štábu snímku Splašený vlak, který mu nabídl menší roli mukla.
  • Mike Tyson: Ve vězení strávil 3 roky

    Mike Tyson se zlobí, Nový Zéland odmítl jeho žádost o vízum
    Autor: EPA
    Bývalý legendární profesionální boxer a šampion těžké váhy je dítětem newyorské čtvrti Brooklyn. Jako člen dětských gangů se potuloval po špinavých, tmavých ulicích a kradl. Už ve třinácti letech měl za sebou 38 zadržení. Toulal se, přespával na střechách opuštěných domů a nakonec skončil v dětském nápravném zařízení. V roce 1995 pak skončil na tři roky v kriminále, když pykal za znásilnění Miss Black USA Desiréé Washington. A brzy po propuštění se tam vrátil znovu. Za napadení dvou účastníků autonehody byl odsouzen k ročnímu odnětí svobody. Z trestu si nakonec ale odpykal jen tři a půl měsíce.

     

  • Lindsay Lohan: Uvězněna na 3 měsíce, několikrát zatčena

    Lindsay Lohan byla ve vězení od roku 2007 již pětkrát
    Autor: profimedia.cz
    Vězení se nevyhnula ani příležitostná herečka a modelka a především. Notorická průšvihářka se poprvé dostala do vězení v roce 2007, když byla dvakrát zadržena při řízení pod vlivem alkoholu. Od té doby za mřížemi skončila ještě pětkrát. Celkem ale ve vězení moc času nestrávila. Trestem pro ni nakonec měly být veřejně prospěšné práce. Navíc jí soud nařídil podstoupit devadesátidenní odvykací program, protože lhala policistům, když ji zatkli za řízení v opilosti.
  • Michelle Rodriguez: Uvězněna na 65 hodin

    Michelle Rodriguez
    Autor: www.lost.cz
    Hvězdě seriálu Ztraceni kalifornský soud za opilství za volantem vyměřil 240 hodin veřejně prospěšných prací. Exotická kráska je ale k překvapení okolí odmítla vykonat a místo toho si raději na pětašedesát hodin oblékla oranžový trestanecký stejnokroj.

    "Bylo to báječné, mám ráda lidi a ve vězení jsem se seznámila se senzační partou spolutrpitelů," svěřila se po odpykání trestu se svým okouzlením životem za mřížemi reportérům listu San Francisco Cronicle.

  • Amanda Bynes: Několikrát zatčena

    Amanda Bynes
    Autor: profimedia.cz
    Hvězda filmů a romancí pro náctileté vždy vystupovala jako hodné a slušné děvče. O to víc šokují zprávy, že i ona skončila v policejní cele. V roce 2012 však byla zadržena v Los Angeles kvůli podezření z řízení pod vlivem alkoholu. Způsobila hned několik nehod, od kterých ujela. Měla ale vážně smůlu. Očitý svědek si totiž zapsal poznávací značku jejího vozu. Hollywoodská herečka byla zatčena a převezena do vězení West Hollywood, odkud byla ale už druhý den ráno propuštěna na kauci 5 000 dolarů! Loni byla pro změnu zatčena a převezena na psychiatrii poté, když "zkouřená" ze svého bytu v 36. patře vyhodila na ulici vodní dýmku, která byla napěchovaná marihuanou.
  • Justin Bieber: Několikrát zatčen

    Justin Bieber se po zatčení usmíval od ucha k uchu.
    Autor: EPA
    Populární popová hvězda má s policií problémy poměrně často. Kde se objeví, tam dělá problémy. Jednou má u sebe v autobuse drogy, jindy napadne dýdžeje, který nechce hrát podle něj, nebo plive na fanoušky pod balkonem. V Brazílii ho loni přistihli, jak sprejuje na zeď hotelu, a to je tam trestné. Letos v lednu se zase idol náctiletých fanynek po Miami pohyboval v autě nebezpečnou rychlostí a policie ho obvinila z bezohledné jízdy a řízení pod vlivem alkoholu a marihuany. Bieber podle policie nechal v obou směrech zablokovat veřejnou silnici v Miami Beach, a se svým žlutým Lamborghini pak závodil s rudým Ferrari jiného řidiče. Zpěvák měl navíc prošlý řidičák. K požití omamných látek se přiznal a soud pak stanovil pro jeho propuštění kauci v přepočtu asi 50 tisíc korun.
  • Mel Gibson: Několikrát zatčen

    Mel Gibson se mřízím vyhnul jen tak tak. Za napadení své bývalé přítelkyně v roce 2011 nakonec dostal tříletou podmínku. V roce 2006 si vysloužil pozornost tím, že zaútočil na policistu a urážel ho antisemitskými nadávkami
    Autor: profimedia.cz
    I slavný modrooký "Patriot" a "Statečné srdce" se mřízím vyhnul jen tak tak. Za napadení své bývalé přítelkyně v roce 2011 nakonec dostal "jen" tříletou podmínku. V roce 2006 si vysloužil pozornost tím, že zaútočil na policistu a urážel ho antisemitskými nadávkami.

Klíčová slova:  vězení, vip, kriminálníci
Diskuse ke článku
.