Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Královská rodina oslavovala: Slušelo to víc Kate, nebo Meghan?

13. března 2018 | 10:00

Celá královská rodina včera oslavila Commonwealth Day, neboli Den Britského společenství národů. Co si oblékly Kate a Meghan a jak to slušelo královně Ažbětě?

Největší každoroční setkání se konalo ve Westminsterském opatství. Oslavy tradičně zahrnují zpěv státní hymny a čtení projevů. Název letošního ročníku zněl Na cestě ke společné budoucnosti, v projevech tedy bylo zdůrazněno, jak může Commonwealth čelit globálním výzvám a usilovat o vytvoření lepší budoucnosti pro všechny občany.

Na takovouto událost je samozřejmě důležité se i řádně obléknout, a to podle protokolu. Kate se ladila do tmavě modrých odstínů, které poslední dobou nosí nejraději. Nádherný modrý kabát, který zvýrazňoval její těhotenské bříško, sladila s kloboukem, psaníčkem a semišovými lodičkami, ve kterých chodí i v posledním trimestru.

Meghan Markle, snoubenka prince Harryho, naopak zvolila světlý outfit. Krémový kabátek doplnila o baret stejné barvy. Pod kabát oblékla tmavě modré pouzdrové šaty, které sladila s kabelkou, a na nohy obula stejné lodičky jako Kate.

Za dámu byla jako vždy i královna Alžběta II. Na sobě měla vínový kabátek a klobouk, který byl osázen květinami. Nesměly jí chybět ani brož a perlový náhrdelník. Jak se oblékli další členové královské rodiny, se můžete podívat v naší fotogalerii:

Autor: Markéta Tošnarová