Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

O 25 let starší Macronovu manželku by v USA zavřeli do vězení

28. dubna 2017 | 09:30

Vztah jednoho z kandidátů na post francouzského prezidenta Emmanuela Macrona (39) a jeho ženy Brigitte budí vášně, paradoxně ale ve všech jiných zemích než ve Francii. Brigitte totiž byla Macronovou učitelkou na střední škole. O tom, zda byl jejich vztah jen platonický, nebo došlo k něčemu víc, se mlží. Jisté ale je, že stát se jí to v USA, tak snadno by z toho nevyšla.

Připomeňme si případ třicetileté Jennifer Christine Fichter. Tuto učitelku angličtiny koncem roku 2008 vyhodili ze zaměstnání kvůli románku se studentem. Proto začala působit na Kathleen High School. I tam ale 22. dubna 2014 dostala padáka. Matka jednoho ze studentů přišla na to, že její syn spí s paní učitelkou. Sedmnáctiletý syn.

Začalo strašné vyšetřování. Jennifer prokázali zločin sedmatřiceti pohlavních styků se třemi sedmnáctiletými mládenci. Druhého července 2015 padl rozsudek: naprosto neuvěřitelných, nelidských a nepřijatelných dvaadvacet let vězení natvrdo. Více si o této kauze přečtěte ZDE.

Jak je to v "uvolněné" Francii

Dnes čtyřiašedesátiletá Brigitte Trogneux také učila středoškoláky. Jedním z nich byl i Emmanuel Macron – dnes devětatřicetiletý kandidát na francouzského prezidenta. Zamiloval se do ní v patnácti, balit a skutečně milovat ji začal v sedmnácti. Tehdy se rozhodl, že se s ní ožení. A když si ji Macron (to už ho neučila) konečně vzal, tak kvůli němu odešla od manžela a svých tří dětí.

Co bylo důvodem rozhodnutí sedmnáctiletého Macrona, že si Brigitte vezme, v novinách nepsali. Redaktor magazínu Reflex Jiří X. Doležal na to má ovšem poměrně jasný názor:

"Osobně pochybuji, že to byl její zpěv árií, ale něco mnohem prozaičtějšího, a popravdě i zábavnějšího. Takže: kdyby se něco podobného stalo na Floridě, tak to vidím následovně: koloušky neojela tři, ale jen jednoho, takže to máme dvacet let. Plus odešla od tří dětí, což činí odhadem deset let. Dohromady třicet let, a ještě by z ní v novinách udělali deviantku. Doufám proto, že vyhraje ve Francii Macron – protože jestli ho to nenapadne samotného, tak napíšu jeho kanceláři dopis, aby se o osud nešťastné Jennifer začal zajímat ne jako bezvýznamný aktivista, jak jsem činil já, ale jako francouzský prezident."

Podívejte se na video prvního, tehdy ještě nevinného polibku prezidentského kandidáta a jeho ženy:

Video se připravuje ...
Podívejte se na první polibek Emmanuela Macrona a jeho ženy Brigitte • VIDEO: youtube.com_Vic Gast/bpž

Více o prezidentských volbách ve Francii a o vztahu Macrona a jeho starší manželky Brigitte se dočtete ZDE.

Autor: red