Sobota 11. května 2024
Svátek slaví Svatava, zítra Pankrác
Polojasno 19°C

Poznáte je? Takhle zestárly populární dětské hvězdy!

  • 25. září 2013 | 09:00

    Roztomilí, nevinní, k zulíbání. Odmala zářily ve filmu, televizi a reklamách, byli idoly své doby. Vrstevníci je obdivovali, jejich tváře plnily stránky časopisů. Jenže i dětské hvězdy stárnou...

  • Drew Barrymore (38)

    Drew Barrymore
    Autor: profimedia.cz
    Drew si všichni pamatujeme jako malou zvídavou holčičku z filmu E.T. mimozemšťan, do kterého jí v sedmi letech obsadil hvězdný režisér Steven Spielberg. Díky roli Gertie se z ní stala skutečná "celebrita". Následovaly další dva filmy a její hvězda stoupala. Dívenka však slávu neunesla. Propadla alkoholu, drogám a nevázanému sexu. To vše poznala do svých třinácti let. Nakonec skončila v léčebně, pokusila se i o sebevraždu.

    Ani v osobním životě se Drew příliš nedařilo. Neustálé rozchody a dokonce dva rozvody jí příliš štěstí nepřinesly. Její život se obrátil k lepšímu až v roce 2010, kdy potkala poradce v oblasti umění Willa Kopelmana a zamilovala se. Loni v červnu se pak za něj provdala a o pár měsíců později se jim narodila vytoužená dcera Olive.

  • Lindsay Lohan (27)

    Lindsay Lohan
    Autor: profimedia.cz
    Do světa showbyznysu vstoupila Lindsay už jako malé dítě. Od tří let pracovala jako modelka a účinkovala ve více než šedesáti televizních reklamách. První větší hereckou příležitost dostala v deseti letech. Zásadní zlom v kariéře pak přišel s filmem společnosti Walt Disney Past na rodiče. Ten byl velice úspěšný a mladé dívce vynesl hned několik hereckých ocenění. Studio s ní pak uzavřelo kontrakt na další tři filmy.

    Nadaná Lindsay navíc rozjela i slibnou hudební kariéru. Vše však překazil alkohol a drogy. Následovaly roky soudů, pobytů v léčebnách. V letech 2007 až 2011 byla celkem pětkrát ve vězení.

  • Emma Watson (23)

    Emma Watson
    Autor: profimedia.cz
    Okouzlující Emma poprvé zazářila jako dětsky nevinná čarodějka Hermiona z Harryho Pottera. Bylo jí právě devět let, když si ji ve škole vyhlédl muž z castingové agentury, který hledal talentované děti pro konkurs do příběhu o Harrym, Ronovi a Hemioně. V deseti tak začala točit svůj první film, který zlomil spoustu rekordů. Její výkon byl kritiky označován za "velkolepý". A následovalo jich dalších sedm. 

    Jako jedna z mála dětských hvězd nepodlehla Emma svodům hříšného světa. Ve svém volném čase ráda sportuje. Zajímá se o umění. Mezi její oblíbené aktivity také patří cestování, tanec a zpěv.

  • Neil Patrick Harris (40)

    Neil Patrick Harris
    Autor: profimedia.cz
    Usměvavý Neil je bývalou dětskou hvězdou seriálu Doogie Howser o čtrnáctiletém geniálním lékaři. Poprve hrát začal ve čtvrté třídě ve školní produkci. Později začal navštěvovat La Cueva High School v Albuquerque, kde hrál ve školních hrách a muzikálech. Jeho první významná role přišla "až" v patnácti letech.A od té doby je hvězdná kariéra strmě stoupá vzhůru.

    V listopadu pak 2006 vychází najevo jeho vztah s kolegou hercem David Burtkou, kterou z počatku popírá. Nicméně pár dní poté veřejně oznamuje, že je gay. V roce 2011 S Davidem Burtkou adoptovali dvojčata Harper Grace a Gideona Scotta. S Davidem také plánují svatbu a podporují práva ostatní gayů v jiných zemích.

  • Kirsten Dunst (30)

    Kirsten Dunst
    Autor: profimedia.cz
    Když ji rodiče ve třech letech vedli na konkurz do reklamy, určitě nečekali, že ji o pár let později uvidí po boku Brada Pitta, Toma Cruise a Antonia Banderase ve filmu Interview s upírem. Za svůj výkon byla nominována na Zlatý glóbus za nejlepší herečku ve vedlejší roli. Už jako dítě natáčela televizní reklamy – hrála celkem v 68 reklamních spotech, první malou roli ve filmu získala až v roce 1989 ve filmu Woodyho Allena Povídky z New Yorku.

    V roce 1995 i 2002 ji časopis People zařadil mezi 50 nejkrásnějších lidí roku. Ani s ní se však život "nemazlil". V roce 2008 podlehla depresím a z bezvýchodnosti veřejného života zmizela na půl roku v bezpečí a soukromí vysokých zdí kliniky.

  • Christina Ricci (33)

    Christiana Ricci
    Autor: profimedia.cz
    Christina začala vystupovat v televizních reklamách v osmi letech. V deseti letech uskutečnila svůj filmový debut v roli mladší dcery Cher, ve filmu Mořské víly. Do našich mozků se však vryla o rok později díky roli holčičky Wednesday s morbidním výrazem ve tváři a sadistickými sklony ve skvělé hororové komedii Adamsova rodina. Status uznávané dětské hvězdy pak potvrdila rolí v duchařském rodinném snímku Casper.

    Christina Ricci měří pouhý metr padesát, v deseti letech totiž úplně přestala růst. Po období relativního úspěchu 90. let pak přestala růst i její herecká hvězda. Stále ještě mladá a talentovaná herečka se čím dál častěji objevuje v televizních seriálech nebo dabuje postavy animovaných snímků.

Klíčová slova:  dětské hvězdy, zestárly
Diskuse ke článku
.