Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Simona Krainová: Miluju Vánoce se vším tím bordelem!

24. prosince 2012 | 06:00

Topmodelka Simona Krainová (39) letos poprvé prožije Vánoce dvojnásobná maminka. Zajímalo nás, jak se na ně těší a jak u ní vánoční svátky probíhají.

Bez čeho si nedovedete Vánoce představit?

Bez svých dětí. Ty totiž Vánoce dělají tím pravým svátkem, dávají jim smysl. Teď teprve pro mě vánoční svátky nabyly ten pravý význam. A pak samozřejmě bez českých pohádek, bez kapra a bez pravého živého stromečku. Miluju tu vůni jehličí, která provoní celý náš byt. Miluju ho i se vším tím bordele, který k tomu prostě patří. Chtěla bych, aby je kluci měli stejně pohádkové, jaké jsem je mívala já.

Dodržujete nějaké vánoční tradice?

Určitě! Ty přece k Vánocům patří. Krájíme jablíčka, lijeme vosk... Zkrátka děláme všechno to, co jsem jako malá dělávala se svojí prababičkou společně se sestrou. Seznamuji s nimi samozřejmě už i malého Maxe (2). Bruna (2 měsíce) to také čeká. A doufám a věřím, že stejně to v budoucnu budou oni učit své děti. Myslím, že tradice by se měly dodržovat už z principu. Je smutné, když se všechny tyhle krásné zvyky pomalu z našich životů vytrácejí.

Dáváte si novoroční předsevzetí?

Zásadně nedávám. Vím už, že je pak většinou stejně nedodržím. Když jsem si je v minulosti ještě dávala, pokaždé to na něčem ztroskotalo. Člověk by si neměl striktně diktovat, co musí či naopak nesmí dělat. Snažím se proto plnit si svá přání průběžně celý rok.

Simona Krainová Vánoce miluje.
Autor: Facebook

 

 

 

 

Video se připravuje ...