Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Trendy letošního podzimu v líčení? Rudá na rty i na nehty!

15. října 2014 | 06:00

Přestože se podzim tradičně nese v duchu hřejivých tónů žlutého a okrového spadaného listí a metalických barev, ten letošní, jak to vypadá, bude výjimkou. Pastelových a zářivých barev se bát nemusíte, pravdou ale je, že přední stylisté přišli se skutečně odvážnými, sexy odstíny!

Naprosto nečekaným ale úžasným trendy líčením pro sezónu podzim/zima 2014 se stanou rty v barvě červených třešní. Ta je naštěstí tak nesmrtelná, že ji najdete v sortimentu snad každé kosmetické firmy. Na výběr tak máte z klasických rtěnek, ale i těch matných, oblíbených hydratačních máslových pigmentovaných balzámů i lesků na rty.

...
Autor: archiv firem
Vedle třešňových rtů lákajících k nakousnutí vám letos na podzim budou slušet všechny oranžové odstíny. Tato barva je ale velmi ošemetná - pokud ji zvolíte špatně, bude vašim zubům dělat ošklivý žlutý podtón, proto vybírejte opravdu důkladně. Na druhou stranu je oranžová typickou barvou podzimu a je zkrátka nepřehlédnutelná.
...
Autor: archiv firem
Posledním trendem pro rty se stává barva pro ženy vamp - sytě, temně fialová barva červeného vína. Sluší všem ženám zhruba od 30 let výše a je prostě perfektní. Dejte si ale pozor - tmavé barvy mají tendenci opticky zužovat rty, pokud je to i váš případ, přetřete rtěnku v barvě zralých švestek bezbarvým leskem na rty.
...
Autor: archiv firem
Co se očí týče, samozřejmě nikdy nevyjdou z módy kočičí linky. Na podzim ale vyměňte ostré černé za tmavě šedé, modré, vínové či hnědé. Na dramatickém pohledu nic neztratíte, ale váš look se celkově zjemní.

V barvách ale kralují světlé modré, fialkové a tyrkysové oční stíny s jemnou perletí. Pracovat s nimi ovšem musíte velmi opatrně. Žádná "nebíčka" na celé horní víčko, jen ho velmi jemně orámujte.

...
Autor: archiv firem
Jediné nehty se tak drží tradičních podzimních barev - višní v čokoládě a nesmrtelné rudé. Pokud ovšem chcete vystupovat z davu, pořiďte si alespoň jeden lak v úžasné navy modré, kterou nikdo nepřehlédne.
...
Autor: archiv firem

Autor: brig