Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Krásná a štíhlá díky jablkům

14. listopadu 2008 | 12:31

Jednodušeji a levněji už to nejde! Domácí hydratační péče připravená z tohoto vynikajícího podzimního ovoce dodá pleti vše potřebné. Vyzkoušejte ji.

Dokonale ČISTÁ PLEŤ
Kromě zkrášlujícího pektinu obsahují jablka i bioaktivní látky, které potlačují zánětlivé procesy v pokožce. Pokud máte problémy s pletí, rozmíchejte obvyklé množství krému se lžičkou čisté čerstvé jablečné šťávy a rozetřete na tvář.

Autor: Archív

SVĚŽEST pro vaši pokožku
Z jablek si připravte tu nejjednodušší pleťovou masku na světě! Čerstvé jablečné šlupky mají výrazné hydratační a osvěžující účinky. Jednoduše je přiložte vnitřní stranou na vyčištěnou pleť a nechte je 10 až 15 minut působit. Pak obličej opláchněte vodou a naneste pleťový krém.

NÁŠ TIP

HEDVÁBNÉ RTY
Pokud vás v chladném počasí trápí vysušené a popraskané rty, vyzkoušejte jablečný balzám. Smíchejte 1 čajovou lžičku najemno nastrouhaného jablka s 1 čajovou lžičkou másla a směs naneste na rty. Nechte 5 minut působit a pak setřete papírovým ubrouskem.

Připravte si PLEŤOVOU VODU
Dokonale vyčistí pleť a dodá jí jas! Nadrobno nakrárejte 1 jablko, zalejte půl šálkem vody a přiveďte do varu. Nechte vychladnout a přeceďte. Výluh smíchejte s 0,5 dl heřmánkové pleťové vody a uzavřete do skleněné lahvičky. Pokud ji budete mít v chladu a tmě, vydrží vám až 4 týdny.

Dejte si denně pár jablek a zhubněte.
Autor: ilustrační foto: SHUTTERSTOCK.COM

HEZKÉ SNY
Nedokážete se soustředit nebo máte problémy s usínáním? Připravte si lahodný jablečný čaj! Oloupejte 1 jablko a šlupky zalijte 1 l vařící vody. Nechte luhovat 10 minut a pak přeceďte.

ŠŤÁVA plná minerálů
Zní to neuvěřitelně, ale čerstvá jablečná šťáva se obsahem účinných látek vyrovná drahým nápojům pro sportovce. Uhasí žízeň a dodá tělu potřebné minerály, které jste vypotili při tělesné aktivitě. Ovocné kyseliny čistí zuby stejně jako žvýkačka.

Dejte přednost především bylinkovým čajům, minerálkám bez bublinek, šťávám z čerstvého ovoce a zeleniny a čisté vodě.
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

HUBNĚTE se zárukou!
Díky vysokému obsahu vitamínů, minerálních látek a stopových prvků je jablko opravdu zdravou lahůdkou. Jezte v průběhu celého dne jen jablka, odrazí se to nejen na vaší postavě, ale i na trávení. Alternativou je čerstvá jablečná šťáva v kombinaci s rýží.

Loupat či neloupat?

Tušíte správně, šlupku je třeba nechat na svém místě. Zdraví prospěšné látky jsou totiž ukryté přímo pod ní. Nezapomeňte však, že ovoce je třeba řádně umýt, abyste odstranili nečistoty, bakterie a případné zbytky postřiků.

Autor: Archív

Autor: bes, lena