Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Rodiče zaměněné holčičky: Náš vztah se rozpadá!

22. ledna 2010 | 14:13

Smutek, odcizení a hádky. To zažívají rodiče Verunky, jedné z holčiček zaměněných v třebíčské nemocnici. Jejich vztah se kvůli nešťastné události obrátil vzhůru nohama a stále hrozí, že se rozejdou.

Blesk.cz se zajel podívat za rodiči Verunky, Jaroslavou Trojanovou a Liborem Brožou. Hned bylo znát, že ani po třech letech čas rány zdaleka nezahojil. "Pořád se hádáme a hrozí, že se rozejdeme. Od té doby, co mi tady nevěřili, naše vztahy dost ochladly. Snad se to dá do pořádku," říká paní Trojanová.

Kromě partnerských neshod hraje svou roli i stesk po Nikolce. "Nikolka mi pořád moc chybí," říká paní Trojanová smutně. "Nejhezčí to bylo ten první rok, když jsme si Nikolku dovezli z porodnice. Pak to skončilo a teď je to celé takové rozpačité," dodává.

Verunka má krásný pokojíček a hromady hraček, ale ve vztahu mezi rodiči a malou holčičkou přesto stále něco chybí. Prázdné místo jednoho roku, kdy si oba rodiče zvykali na úplně jiné dítě v domnění, že je to jejich dcera. "Mám obě holky stejně ráda, je to, jako bych měla  dvě dcery, Verunku a Nikolku. Jen tu druhou bohužel nevidím tak často," říká smutně paní Trojanová. "Nejradši bych je měla obě," dodává.

Obě rodiny se často navštěvují, viděly se dokonce i o Vánocích. A ani obě holčičky už nemohou jedna bez druhé být. "Verunka pořád říká, že chce za Nikolkou a Nikolka, že chce za Verunkou," popisuje Jaroslava Trojanová. Rodiče obou dětí dokonce chvíli uvažovali i o tom, že by bydleli společně, aby mohli být v úzkém kontaktu s oběma holčičkami. "Nakonec z toho sešlo. Nikolku sice milujeme, ale s Čermákovými bychom bydlet nemohli, na to jsme moc rozdílní. Nebýt holek, asi bychom si neměli co říct," vysvětluje pan Broža.

S verdiktem soudu, který ve středu přisoudil oběma rodinám odškodné ve výši 3 200 000 korun, pan Broža moc spokojený není. "To rozhodnutí jsem vůbec nepochopil. Dostali jsme o sto tisíc méně, protože jsme prý případ medializovali. Ale my jsme přece nikomu nevolali, všichni novináři se nám přihlásili sami," říká. "Hlavně mě to štve kvůli těm holkám, že dostala každá jinak. Nechápu proč," doplňuje paní Trojanová.

"Podle nemocnice se vlastně skoro nic nestalo. Všechno je v pořádku a žádnou psychickou újmu jsme neutrpěli," říká pan Broža. "Jenže tak to vůbec není. To nejhorší máme sice nejspíš za sebou, ale z paměti něco takového už nikdy nevymažeme."

Příběh rodiny druhé zaměněné holčičky, Nikolky, vám Blesk.cz přinese příští pátek.

Autor: rvs