Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Proč ženy ve středním věku potřebují kamarádky víc než kdykoliv předtím?

  • 19. května 2017 | 06:00

    Jakmile se přehoupnete přes padesátku, můžete se dostat do nejrůznějších smutků a depresí. Ať už je příčinou prázdné hnízdo, menopauza nebo nějaká nemoc, mít kamarádky je právě v tomto období velmi důležité a prospěšné. Víte, proč jsou skutečné přítelkyně nad zlato?

  • 1. Chápou vás

    Autor: iStock

    Kamarádky v tomhle věku chápou, jak se cítíte – ony se cítí podobně. Nemusíte se ospravedlňovat za to, co děláte, že se zbavujete toho či ono. Nemusí vás trápit, co si asi pomyslí, když si chvíli postěžujete na nějaké ty zdravotní obtíže nebo přibývající vrásky a faldy na břiše. Ony to prožívají taky, takže mají pochopení! A chcete-li začít s něčím novým, podpoří vás, protože chápou, proč to chcete udělat.

    Jak hubnout v každém věku a na co zapomenout už po čtyřicítce? Podívejte se na naše VIDEO:

    Video se připravuje ...
    Hubnutí v každém věku: Ve dvaceti sportujte, ve čtyřiceti zapomeňte na rohlíky • VIDEO: Vím, co jím a piju

     

  • 2. Rozveselí vás

    Autor: iStock

    Jsou svědky vaší životní cesty a jsou nadšené, když se vám podaří dosáhnout něčeho, co jste si stanovila. Chápou práci, kterou děláte, a budou vaše nejhlasitější roztleskávačky. Byly to možná ony, které vám pomohly na vaší cestě za úspěchem a moc dobře vědí, že i ten nejmenší cíl, ke kterému kráčíte, je důležitý. A když je vám smutno, rády vás rozveselí nějakou příhodou, kterou jste společně prožily.

  • 3. Naslouchají vám

    Autor: iStock

    Když máte problém v práci nebo je vám těžko třeba proto, že jste zjistila, že vás partner podvádí, kamarádky vám budou vždycky naslouchat. A budou chtít slyšet víc a budou chtít vědět proč. Budou na vás tlačit, když vám dojde energie a dodají vám sílu, když to budete opravdu potřebovat.

  • 4. Nenechají vás, abyste se trápila

    Autor: iStock

    Signály středního věku se mění. A pro některé ženy víc než pro ostatní. Pokud se trápíte, protože vaše děti odešly z domu nebo vás opustil manžel kvůli mladší kolegyni, můžete uvíznout na jednom místě. Proto jsou tu kamarádky, které zajímají všechny změny, ke kterým ve vašem životě dochází. A budou to ony, které se postarají o to, aby vás nakoply směrem dopředu.

  • 5. Inspirují vás

    Autor: iStock

    Mít kamarádky, které jsou odvážné a které mají smysluplné cíle, co chtít víc? Jejich odhodlání vám pomáhá a inspiruje, abyste neuvízla na mrtvém bodě. Snažte se obklopovat právě takovými ženami, které nepláčou nad rozlitým mlékem, které neděsí přicházející menopauza a které mají pořád nějaké nové nápady.

  • 6. Věří ve vás

    Autor: Shutterstock

    Kdo by právě to nepotřeboval? Kamarádky jsou tu od toho, aby respektovaly vaši práci a aby vám věřily. Ať už začnete s čímkoli novým, vyjadřují vám podporu – ne proto, že to je jejich povinnost, ale protože jsou na vás hrdé a jsou pyšné na to, co všechno jste dokázala. A navíc – protože jsou to kamarádky, vaše úspěchy vám přejí a nezávidí vám.

Autor: aši
Diskuse ke článku
.