Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Vibrátor ohrožuje váš orgasmus, varuje expertka na vaginu. Jak se tedy uspokojit?

Podle expertky na vaginu nepotřebujeme k uspokojení vibrátor. Radí, jak toho dosáhnout i bez něj.
27. října 2015 | 06:00

Renata Sahani Skálová (48) říká, že v ženském pánevním dnu je zakleto všechno naše štěstí. Jen je potřeba s ním umět pracovat. 

Co to vlastně pánevní dno přesně je?
Je to skupina svalů, taková miska na dně naší pánve. Pokud nefunguje, jak má, to znamená, že je moc ochablá, nebo naopak v křeči, projevuje se to různými způsoby – inkontinencí, problémy s orgasmem, v držení těla, bolestmi v zádech, únavou, ale i v pocitech, kdy se žena necítí být přitažlivá, klesá jí sebevědomí a nevěří si.

Existují tedy nějaké metody na to, jak se naučit mít orgasmus?
Velmi jednoduché mikrocviky, do kterých se zapojují svaly vaginy a pánevního dna. Jen je potřeba je cvičit přesně tak, jak se má. Jsou tak nepatrné, že když je cvičíte, nikdo na vás nic nepozná. Můžete je pak zkoušet třeba cestou v autobuse.

A můžu si jimi sama přivodit orgasmus?
I to je možné. Ovšem ne klasický pomocí klitorisu, ale vaginální. Ten je v pocitu trochu jiný. Každopádně je to cvičení velmi dráždivé a vzrušující. Přitom spočívá jen v milimetrovém zatínání a uvolňování určitých svalů.

Řekněte mi, jak na to…
Je potřeba přesnost, jinak cviky nebudou fungovat. Radím proto aspoň jednou se přihlásit na seminář. Tam žena pod vedením někoho zkušeného zkouší cvičení a učí se orientovat se ve vlastních pocitech. Pak už může cvičit sama.

Pomůžou mi například nějaké erotické pomůcky?
Určitě. Nejvíc Venušiny kuličky. Musí být ale spojené provázkem, ne plastovým můstkem. Když si je žena ráno před odchodem z domu zavede, při chůzi jí masírují vaginu, narážejí do její stěny a ještě se různě přetáčejí. To vaginu a potažmo sexualitu notně probouzí a pánevní dno oživuje.

Renata Sahani Skálová
Autor: Archiv Blesk pro ženy
A co robertky a vibrátory?
Ty jsou také vhodné, ale jen v přiměřené velikosti a bez vibrací. Vibrace vaginu znecitlivují a k dosažení orgasmu musí být pak stimulace čím dál intenzivnější. Stejné je to s obřími robertky, které svalstvo vaginy příliš roztahují, a ona ztrácí pružnost.

Je pravda, že za to, jestli se cítím být krásná a žádoucí, může moje vagina?
Vagina je zvláštní v tom, že se v ní zaznamenávají a ukládají všechny naše traumatizující zážitky. Porody, znásilnění, mechanické sexuální zkušenosti, masturbace, při kterých jsme byly přistiženy, chirurgické zásahy, potraty, ale i psychické bolesti. U citlivých žen se pak traumatem vytvoří na vagině jizvy, bulky nebo znecitlivění. To pak může vést ke zhoršení sexuality a vztahů. Pokud tohle žena odblokuje, její psychika se úplně změní.

A jak se "odblokovává" vagina?
Právě pomocí cviků pánevního dna, kterých je mnoho. Další metodou je takzvané mapování vaginy. Intimní masáže na základě tantry. Možná vás bude zajímat, že zablokovat traumatem se dají i mužská varlata.

Ta se také uzdraví masáží?

Také. Varlata a vagina ale dokážou i jinou věc. Víme, že naše ucho, dlaně a chodidla obsahují mapu celého těla a jeho orgánů (čehož se využívá v tlakových čínských technikách, jako jsou akupresura nebo akupunktura), ale totéž zobrazují i vagina a varlata. Takže správnou stimulací určitých bodů můžeme dosáhnout nejen erotických, ale i zdravotních účinků.

Video se připravuje ...
Jak si vybrat vibrátor? Specialistka vám ukáže ten správný pro vás! • VIDEO: Adam Balažovič

Autor: Simona Škodáková