Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Šťastné páry nedělají žádná velká gesta, ale tyhle maličkosti

  • Místo obřího pugétu stačí pár drobností
    6. ledna 2016 | 06:00

    Zasnoubení uprostřed opuštěného ostrova, romantická večeře k výročí s kapelou, která hraje "naši písničku", ohromné pugéty květin do práce... Tak přesně to většina šťastných párů moc nepraktikuje. Jsou to jiné a daleko obyčejnější věci, které upevňují jejich lásku a vztah. Stojí podstatně méně a dají se dělat každý den. Které to jsou?

  • Chodí spolu ven

    Petra byla ochotna cestovat
    Autor: Shutterstock.com
    Je to třeba procházka se psem, kterou může odbýt jeden, ale jdou oba a nakonec zůstanou venku celé odpoledne. Nebo večeře, pivo – prostě si jen někam večer vyrazí, když jsou děti u babičky. Nemusí to být nutně romantické rande, jen čas strávený spolu a bez dětí.

  • Chodí spolu do postele

    Podle toho jak blízko k sobě ležíte, zda se tulíte nebo se k sobě obracíte zády, je dá posoudit, jaký máte vztah
    Autor: shutterstock
    A nejen za účelem sexu, i když podle výzkumů tento zvyk sexuálnímu životu sezdaných párů výrazně prospívá. Někdy si jdou spolu jen číst nebo povídat, prostě sdílejí intimní prostor jeden vedle druhého.

  • Vypínají telefony

    Sex
    Autor: shutterstock
    Nebo alespoň jejich zvonění. Protože většina z nás má tendenci po pípnutí zprávy prostě zjistit, kdo a co psal. Nemluvě o tom, že v poslední době lidé během debaty klidně na svých smartphonech kontrolují e-maily, počasí, nové zprávy a tak dále a tak dále. Ti, kteří telefon vypnou, dají na vědomí druhému, že on je pro ně momentálně ten nejdůležitější. Alespoň na pár hodin.

  • Objímají se

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Jedno vřelé objetí nebo polibek na tvář řeknou leckdy víc než hromada slov. Celý den vás může hřát myšlenka, že váš protějšek je s vámi rád, a vy se tak můžete podstatně více těšit na to, až ho na konci pracovního dne uvidíte.
  • Dají ostatním najevo, že mají druhého rádi

    Povídat si o designu a pořídit si nějaký pěkný kousek, to můžete až do neděle
    Autor: shutterstock
    Stačí se na veřejnosti svého partnera jen zlehka dotknout. Vzít ho za ruku, zavěsit se do něj. Dát nahlas najevo radost z jeho úspěchu nebo ukázat okolí, že si ho vážíte. Zvláště muže tohle velice těší.
  • Zajímají se o druhého

    ...
    Autor: Shutterstock
    Nemusí mít nutně stejné zájmy, stačí jen zájem o druhého. Pochopitelně ne každý den mají oba náladu na svěřování se nebo vypravování. Ale celkově mají šťastní lidé přehled o tom, co prožívá ten druhý. V práci, na poště, v posilovně. Kdekoliv.
  • Smějí se spolu

    Nejen psychickému, ale i fyzickému zdraví prospěje trocha legrace a objetí.
    Autor: Shutterstock.com
    A v neposlední řadě se dokážou zasmát. A to nejen tomu, co je vtipné. Tyto všechny drobnosti dokážou upevnit vztah mnohem více, než by člověk předpokládal.

Autor: is
Klíčová slova:  láska a vztahy, rodina, partneři, manželství
Diskuse ke článku
.