Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

7 věcí, které muži ve vztazích opravdu chtějí! Dopřejme jim je k dnešnímu Dni otců!

  • Obdiv, respekt... a co dál? Co očekávají muži od žen ve vztazích?
    21. června 2015 | 06:00

    O čem sní muži? Určitě každý o něčem trochu jiném. Co se týče dlouhodobých vztahů, dá se vypozorovat pár věcí, na kterých se většina z nich shodne. Co muži očekávají ve vztazích od žen? Je to každodenní zahrnování láskou a pozorností, je to potřeba vlastnit nebo ji mít stále nablízku? Čtěte a dozvíte se, co muži opravdu chtějí!

  • 1. Pochvala a uznání, aby image nedostala na frak

    Chvalte svého muže. Ale musíte to správně naplánovat
    Autor: Shutterstock.com
    Někteří muži by mohli žít v podstatě z pochvaly a obdivu od ostatních. Ano, byli stvořeni k tomu, aby od malička dokazovali, že jsou borci. Neustále se s někým poměřují, kladou si nové a nové cíle a úzkostlivě dbají o to, aby jejich pečlivě vybudovaná image nedostala na frak. Muž potřebuje být neustále ujišťován o tom, jak si vážíme jeho přítomnosti doma, jak obdivujeme jeho práci, a potřebuje vědět, co přesně se nám na něm líbí. Takže milé dámy, chvalte ho. Za cokoliv, co vás napadne. Ono to bude mít ještě jeden pozitivní účinek: vyřčené se nezřídka stane skutečností a i vy ty dané věci budete lépe vidět.
  • 2. Respekt aneb ukaž, že si mě vážíš

    Respekt je jednou z věcí, bez které se muž ve vztahu neobejde.
    Autor: Shutterstock.com
    Na téhle položce se shodnou muži i ženy – soužití s partnerem, který je nerespektuje, je téměř nepřijatelné. Pro mnohé muže je respekt synonymum lásky. Potřebují vědět, že si jich žena váží. Chtějí, aby měla zájem o jeho názory. Chtějí, aby věděla, co v životě chce a proč to chce, a zároveň to akceptovala. Kdo by to nechtěl, že?
  • 3. Důkaz, že jsou přitažliví

    muž, žena, sex, kondom
    Autor: Shutterstock

    Intimní chvíle a popovídání si jsou způsoby, kterými si ženy a muži dávají navzájem najevo svou blízkost. Dost často dávají ženy přednost spíše mluvení, zatímco muži sexu. Někdy se tyto rozdílné potřeby mohou dostat do spirály neporozumění: žena má pocit, že spolu málo mluví, a ztrácí zájem o sex. Muž zase nechápe, o čem by si měli povídat, když jsou spolu intimně tak málo? Muži potřebují vědět, že jsou stále žádoucí. Podle některých psychologů dokonce řadu intimností iniciují především proto, aby si potvrdili, že je jejich partnerka stále chce. Tady se asi žádné překvapení nekoná, takže plán na dnešní večer je jasný.

  • 4. Důvěru aneb hlavně to neříkej kamarádce

    Vaši milující náruč si nezaslouží jen děti.
    Autor: Shutterstock.com

    I muži mají své těžší chvilky, které jsou u nich od malička nazývány slabostí. Zásadně nebrečí, hněv a frustraci vyjadřují nejlépe boucháním do stěn. Se svými trably se nikomu nesvěřují. Pokud se ale přesto mezi vámi podařilo navodit důvěrný vztah a partner se vám občas se svými obavami nebo pochybami svěří, očekává od vás jediné: že vše zůstane jen mezi vámi za zdmi vašeho domova. Že jeho slabosti nebude probírat tchyně na rodinné oslavě, případně jeho kamarádi u piva, protože jste to řekla jenom kamarádce a ta slíbila, že to nikomu nepoví...

  • 5. Každý muž potřebuje prostor

    Nechcete ho naštvat? Tak tyhle věty nevyslovujte!
    Autor: profimedia.cz
    Miluje být obdivován, miluje vaši podporu. Mohl by vás poslouchat dlouho a dlouho... Ale ne pořád. Tak to prostě je. Každý potřebuje prostor sám pro sebe, ale věřte, že muži ho potřebují více. Příkladem může být situace, kdy potřebujete vyřešit problém: zatímco vy ho proberete s matkou, s kamarádkami a kolegyněmi horem dolem, on potřebuje zůstat po nějaký čas sám a v klidu jen se svými myšlenkami. Dejte mu tu šanci. Když je nějaký čas bez vás, neznamená to, že s vámi nechce být.
  • 6. Bez základny to nejde

    žena, muž, vaření
    Autor: Shutterstock
    V současné době mizí model tradičního rozdělení rolí: žena u plotny, muž živitel rodiny. Čím dál tím více párů se podílí na výchově dětí a vedení domácnosti společně: kdo zastane jakou část, to vždy záleží na individuální domluvě. Část prací se může delegovat na paní na úklid, na chůvu nebo na hodinového manžela. Bez ohledu na to, kdo co dělá, muž potřebuje jistotu, základnu a zázemí.

  • 7. Věrnost aneb žádné otevřené manželství

    respekt, muž, žena, podané ruce, ruce
    Autor: Shutterstock

    Ač sami připouštějí, že v oblasti věrnosti selhat mohou, od ženy stoprocentní věrnost vyžadují. Tady se z dlouhodobého hlediska nic nemění a otevřená manželství bývají spíš ojedinělými experimenty než nastupujícím trendem. A pozor: ačkoliv sami říkají, že nevěra partnerky by se jim těžko odpouštěla, od žen očekávají, že očko přimhouří.

Autor: is
Diskuse ke článku
.