Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Zdravý recept: Tuňák s lilkem

Tuňák s lilkem
25. února 2008 | 19:45

Chcete být zdravá, štíhlá a plná energie? S našimi ardami se vám to podaří! Každý týden vám přinášíme zajímavý recept pro vaši štíhlou linii

Zdravý recept pro vaši štíhlou linii. Tuňák s lilkem Potřebujete: * 4 lilky * 150 g těstovin * 240 g tuňáka ve vlastní šťávě * 400 g rajčatového pyré * 2 stroužky česneku * 20 g strouhaného parmazánu * 1 malý svazek čerstvé bazalky * 3 lžíce extra panenského olivového oleje * sůl Postup: Osušené lilky rozkrojte napůl, odstraňte dužninu, aby jí kolem slupky zbyl jen asi 1 cm. Na oleji osmahněte česnek, přidejte rajčatové pyré spolu s rozdrceným tuňákem a osolte. Zlehka asi 15 minut povařte a přidejte nasekanou bazalku. Do hrnce vlijte asi polovinu směsi a přidejte lilek nakrájený na kostky. Po povaření přidejte těstoviny a promíchejte. Do vydlabaných lilků dejte směs s těstovinami a na pekáči přelijte zbývající směsí rajčatové omáčky. Pečte pod pokličkou při teplotě 150 °C asi 20 minut. Poté posypejte parmazánem a zapečte bez pokličky asi 10 minut.

Související články