Pondělí 14. října 2024
Svátek slaví Agáta, zítra Tereza
Oblačno 12°C

Pleť jako květ? Zkuste hořec a protěž. Alpské byliny s jedinečnými liftingovými účinky

14. října 2024 | 06:00

Aby květiny rozkvetly do krásy, potřebují tu správnou péči. Stejné je to s vaší pletí. Zkuste používat přípravky s ojedinělým komplexem účinných extraktů z alpských bylin, které stimulují tvorbu kolagenu, pomáhájí zlepšovat její pružnost a také posilují obranyschopnost. 

Vzácné alpské byliny jako hořec modrý a protěž alpskou po celá staletí využívali švýcarští horalé pro jejich léčivé vlastnosti. Jejich blahodárné účinky na pokožku můžete teď vyzkoušet na vlastní kůži. 

„Hořec modrý obsahuje hořké látky, které se vážou na specifické receptory v kožních buňkách. Tím podporují příliv vápníku do kožních buněk, což startuje opravné procesy a stimuluje kožní bariéru. Výtažky z hořce podporují tvorbu kolagenu, a tím zlepšují pružnost a pevnost pokožky, a také zlepšují regeneraci pokožky po působení UV záření,“ popisuje Anna Bednářová, bylinkářka a odborná konzultantka.

Hořec modrý
Autor: iStock

Stejně houževnatá je v přírodě i protěž alpská. V pleti podporuje obranyschopnost a působí antioxidačně. Její výtažky odbourávají volné radikály,“ vysvětlila bylinkářka, která upozornila i na to, že nás tak tato bylina chrání před působením smogu, znečištěného prostředí a cigaretového kouře. „Výtažky z protěže mají také silné protizánětlivé, antimykotické a regenerační účinky, proto se používají v kosmetice určené pro zralou pleť. Bylina však pomáhá také při hojení akné, popálenin či omrzlin,“ doplňuje. Kromě toho obě rostliny pomáhají vyrovnávat pigmentaci pleti.

Protěž alpská
Autor: iStock

Houževnatost vysokohorských bylin aplikovaná v kosmetice

Extrakty z modrého hořce, protěže alpské a pupečníku asijského v bio kvalitě vytváří jedinečný komplex, který podporuje tvorbu kolagenu v pleti, zpevňuje kontury obličeje a také redukuje hluboké vrásky. Vyzkoušet je můžete například v nové „modré“ řadě kosmetiky Weleda. 

Nová řada liftingové péče od Weledy
Autor: Weleda

Každý z produktů byl vyladěn tak, aby maximálně využil sílu těchto bylin a dodal pleti to nejlepší z přírody i vědy. Hořec modrý i protěž alpská jsou odolné rostliny, které rostou ve vysokých nadmořských výškách a odolávají i chladnějšímu podnebí a silnějšímu UV záření. Právě tuto jejich houževnatost využívá Weleda ve své kosmetice,“ uvádí Jana Goldbricht, WELEDA Beauty & Product Specialist. Působení alpských bylin pak podtrhuje výtažek z pupečníku asijského, který je silným antioxidantem a má protizánětlivé účinky. Zlepšuje pružnost pokožky a zjemňuje hluboké vrásky.

herečka Ivana Jirešová
Autor: Weleda

Účinky kosmetiky si pochvaluje i ambasadorka liftingové řady herečka Ivana Jirešová. „Moje zralá pleť potřebuje kromě hydratace a výživy už také zpevnit. Asi týden po používání krému jsem si všimla, že je pleť pružnější,“ popisuje herečka. V její kosmetické taštičce nesmí chybět sérum a denní a noční krém. „Po očištění na pleť nanesu sérum a teprve po něm používám krém,“ prozrazuje herečka svou denní rutinu. Rychlý a viditelný liftingový efekt potvrzují i ženy z průzkumu Weleda, ve kterém uvádějí 100procentní potvrzení pružnosti a více než o třetinu rychlejší obnovu buněk. 

Autor: Lenka Knápková