Pondělí 16. září 2024
Svátek slaví Ludmila, zítra Naděžda
Zataženo, déšť 16°C

První slovo platí, strhující thriller plný nečekaných zvratů a dvojitých identit

První slovo platí
5. srpna 2024 | 06:00

Hlavní hrdinka nového thrilleru První slovo platí, Evie Porterová, dokáže být kýmkoliv. Má všechno, co by si mohla přát – dokonalého přítele, krásný dům a spoustu přátel. Má to ale jeden háček: Evie Porterová neexistuje. V tomto napínavém a mistrně napsaném thrilleru nebudete vědět, komu věřit. 

Ashley Elston zazářila v loňském roce v knižním světě jako kometa. Její napínavý thriller plný tajemství a intrik První slovo platí představil silnou hlavní hrdinku a děj jako vystřižený z napínavých inteligentních filmů jako Brutální Nikita nebo Chyť mě, když to dokážeš. Právem se okamžitě po vydání probojoval do několika bestsellerových žebříčků a do slavného knižního klubu si jej vybrala i oblíbené herečka Reese Whiterspoon. Nyní se s ním mohou seznámit i čeští čtenáři.

Napínavý thriller První slovo platí
Autor: Grada

Na večírku potkáš neznámou ženu. Vypadá jako ty. Dokonce má tvé jméno. Je tu, aby si vzala něco, co je tvoje. Jak daleko zajdeš, abys tomu zabránila?

Hlavní hrdinka, Evie Porterová, má všechno, co by si mohla žena přát – dokonalého přítele, krásný dům a spoustu přátel. Má to ale jeden háček: Evie Porterová neexistuje. Její skutečnou identitu zná pouze její tajemný šéf, pan Smith, který jí přidělí novou roli a úkol v malebném jižanském městečku. Evie má zjistit všechno o Ryanovi Sumnerovi, cílové osobě jejího nového úkolu. Avšak tento úkol je jiný. Ryan se jí dostává pod kůži a Evie si začíná představovat jiný život.

Situace se vážně zkomplikuje. Ve městě se objeví její dvojnice s identitou, kterou Evie celý život pečlivě střežila. Jako by stála tváří v tvář sama sobě. Evie musí zůstat o krok napřed před svou minulostí a zároveň zajistit, aby před sebou vůbec ještě měla budoucnost. V sázce je víc, než kdy dříve – ale Evie měla vždycky ráda výzvy.

Kdo je Ashley Elstonová?

Ashley Elstonová žije v Louisianě s manželem a třemi syny a kromě své hlavní profese je také certifikovaná zahradnice a ráda se hrabe v hlíně. Než se americká spisovatelka Ashley Elstonová začala profesionálně věnovat psaní, řadu let pracovala jako svatební fotografka a portrétistka. Dnes je autorkou šesti románů pro mladé, z nichž hned její prvotina z roku 2013, The Rules for Disappearing (Pravidla zmizení), se dostala do finále nominace na Mezinárodní cenu pro autory thrillerů v kategorii young adult. První slovo platí (First Lie Wins, 2024) je její první kniha pro dospělé čtenáře.

Napínavý thriller První slovo platí
Autor: Grada

 

Autor: Lenka Knápková