Středa 3. července 2024
Svátek slaví Radomír, zítra Prokop
Oblačno, déšť 19°C

Farma Ovčín, šumavské panoráma a dokonalá gastronomie. 7 tipů, co zažít na Lipně

1. července 2024 | 06:00

Lipno nad Vltavou je destinace, která zaujme svou nádhernou šumavskou přírodou i lidskými výtvory, které tento kout České republiky ještě více zvelebují. Rodinný areál Lipno se navíc pyšní řadou udržitelných projektů, které podporují přírodu i místní podnikatele. Krátké dodavatelské řetězce, návrat ovčího plemene a ekologický způsob dopravy po destinaci jsou dalšími kroky k ekologickému fungování areálu.

Objevte kouzlo Lipna nad Vltavou – od přírodní krásy až po kulturní zážitky. Naše redakce měla možnost prozkoumat tento malebný koutek České republiky a přináší vám to nejlepší, co Lipno nabízí. 

Po příjezdu vlakem, během kterého jsme ochutnali lahůdky z místních cukráren a masen, zaměřených na udržitelnost, jsme se na kolech vydali na 11 kilometrů dlouhou cestu k Farmě Ovčín. Tato farma se věnuje zachování genofondu šumavských ovcí, plemene historicky vyšlechtěného v okolí Lipenska. Farma je součástí nově otevřené naučné stezky, která návštěvníky provede krásami šumavské přírody a historií Lipna.

Následně jsme se ubytovali v Apartmánech Korzo a po krátkém odpočinku jsme ochutnali kulinářské speciality z Bistra Kramec, které nás mile překvapily svou vysokou kvalitou. Po rychlém občerstvení jsme využili možnosti lipenských zážitků, včetně stezky nad korunami stromů, kde si můžete formou kvízu zjistit mnoho zajímavých informací.

Večer jsme zakončili stand-up comedy vystoupením komika Nastyho na terase Bistra Kramec, které nás příjemně pobavilo. Lipno nabízí bohaté možnosti kulturního, sportovního a přírodního vyžití, ale za jeden den jsme nestihli prozkoumat vše.

Lipno nad Vltavou je destinace plná nezapomenutelných zážitků pro milovníky přírody, gastronomie, sportu a aktivního odpočinku. Tento press trip mi poskytl komplexní pohled na krásy tohoto regionu a inspiroval mě k návratu s rodinou nebo přáteli.

Objevte i vy, co vše Lipno nad Vltavou nabízí – vaše srdce si toto místo zamiluje stejně jako my.

7 tipů, co zažít v Lipně nad Vltavou

Stezka korunami stromů – Tento unikátní zážitek vám umožní projít se nad vrcholky stromů a objevovat přírodu z úplně nové perspektivy. Na cestě se můžete dozvědět zajímavé informace prostřednictvím interaktivních kvízů.

Lipno nad Vltavou
Autor: Lipno nad Vltavou

Farma Ovčín – Navštivte farmu, kde se zachovává genofond šumavských ovcí. Je to ideální místo pro milovníky zvířat a přírody, kteří chtějí poznat tradiční chov této historické rasy. Farma je součástí nově otevřené naučné stezky, která návštěvníky provede krásami šumavské přírody a historií Lipna.

Co všechno dělat na Lipně?
Autor: Rodinný areál Lipno

Bistro Kramec – Nezapomeňte ochutnat místní kulinářské speciality v tomto útulném bistru. Vysoká kvalita jídel vás příjemně překvapí a umožní vám ochutnat pravou chuť Lipenska.

Co všechno dělat na Lipně?
Autor: Rodinný areál Lipno

Lipenská cyklostezka – Projeďte se na kole po krásné 11 kilometrové trase, která vás zavede až k Farmě Ovčín. Trasa je vhodná jak pro horská, tak i elektrická kola, a nabízí úchvatné výhledy na šumavskou přírodu. Nový úsek cyklistické cesty podél Čertových proudů do Vyššího Brodu je ideální pro rodiny s menšími dětmi.

Co všechno se dá zažít na Lipně?
Autor: Rodinný areál Lipno

Vodní sporty a aktivity – Lipno nad Vltavou je také rájem pro milovníky vodních sportů. Vyzkoušejte si windsurfing, paddleboarding nebo si půjčte loď a vydejte se na projížďku po Lipenské přehradě.

Lipno
Autor: iStock

Království lesa – Perfektní místo pro rodiny s dětmi. Tento zábavní park nabízí množství her a atrakcí pro malé i velké, a to vše uprostřed nádherné přírody.

Co všechno dělat na Lipně?
Autor: Rodinný areál Lipno

Aquaworld Lipno – Vezměte děti do vodního ráje s tobogány, bazény a relaxačními zónami. Ideální místo pro odpočinek a zábavu pro celou rodinu. 

Co všechno se dá zažít na Lipně?
Autor: Rodinný areál Lipno

Lipno nad Vltavou nabízí nespočet možností pro zábavu a odpočinek. Přijeďte a zažijte nezapomenutelné chvíle v tomto kouzelném koutě Šumavy!

Autor: René Pivko