Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Ledňáček – excelentní komedie pro tři herce

14. prosince 2023 | 00:00
Prezentace klienta |

Na samém závěru roku se diváci oblíbeného pražského divadla Studio DVA dočkají dlouho očekávané premiéry komedie Ledňáček. Do prostředí britské aristokracie nás pozvou tři skvělí herci – Eliška Balzerová, Miroslav Hanuš a Jaromír Dulava. 

Jako svou poslední premiéru letošního roku zvolilo divadlo hru britského spisovatele a dramatika Williama Douglase Homa Ledňáček. Typická konverzační komedie z roku 1977 je jedinečnou příležitostí pro tři zkušené herce. Rychlé tempo dialogů s přesně umístěnými pointami dává vyniknout překvapivě drsnému anglickému humoru a nečekaným dějovým zvratům v netradičním vztahovém trojúhelníku. 

Autor: Jerry Háša, divadlo Studio DVA.

Autor: Jerry Háša, divadlo Studio DVA.

Děj hry nás zavede do sídla slavného, lehce egocentrického spisovatele v podání Miroslava Hanuše, který se potěšen zprávou o smrti svého někdejšího soka v lásce, rozhodne kout železo, dokud je žhavé. Svou velkou lásku nechal před padesáti lety lehkomyslně odejít a teď mu svitla naděje na její návrat. Jenže někdejší krasavice, která neztratila nic ze své ženskosti a kouzla, stejně jako její představitelka, vynikající Eliška Balzerová, se má před jeho milostnými útoky na pozoru. Stále větší komplikací je navíc pro spisovatelovy snahy také přítomnost jeho věrného sluhy. S jeho postavou se vrací po letech na jeviště divadla Studio DVA Jaromír Dulava.

Autor: Jerry Háša, divadlo Studio DVA.

Autor: Jerry Háša, divadlo Studio DVA.

V podání těchto hereckých osobností vzniká na pozadí geniálního textu plného suchého anglického humoru a v citlivé režii Miroslava Hanuše doslova herecký koncert, který byste si neměli nechat ujít. 

Autor: Jerry Háša, divadlo Studio DVA.

Bližší informace o termínech vč. možnosti zakoupení vstupenek najdete na webových stránkách divadla https://www.studiodva.cz/program-2/code/51507/.