Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Hledáte inspiraci pod stromeček? Otestovaly jsme pro vás smartphone HONOR 90

15. listopadu 2023 | 06:00

Vybíráte si nový chytrý telefon nebo ho chcete darovat blízkým pod stromeček? Na testování se nám do redakce dostal mobilní telefon HONOR 90. Zajímalo nás, jaký má foťák, jestli se s ním dobře manipuluje, nebo jak dlouho mu vydrží baterka. A jak to dopadlo? Nejen to vám prozradíme v následující recenzi, která může sloužit jako malá inspirace Ježíškovi. Nebo se můžete zapojit do soutěže, která probíhá na FB Blesku pro ženy.

Značka mobilních telefonů HONOR se už na českých pultech zabydlela a stala se oblíbenou volbou fotografických amatérských nadšenců. Nejinak tomu je i u modelu HONOR 90, který se stal vlajkou lodí prémiové řady střední třídy uvedené na trh během prázdnin. Ten na první pohled zaujme elegantním designem a kvalitním fotoaparátem.

Slušný výkon a pěkný design

Telefon na první pohled zaujme zaobleným 6,7″ AMOLED displejem s rozlišením Full HD+, který zajišťuje jasný obraz a živé barvy na slunci i v noci. S rozlišením 2664 x 1200 pixelů a 120Hz obnovovací frekvencí s vysokým jasem není problém sledování oblíbených filmů na streamovacích platformách. A ve výčtu nesmíme zapomenout na funkce pro ochranu zraku, jako je absenci blikání a cirkadiánní noční displej. Oboje zajistí vašemu zraku neustálou ochranu a oboje máme vyzkoušeno na vlastní oči.

S nejnovějším procesorem Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 Accelerated Edition 5G budete mít v rukou výkon, který vás nezklame snad v žádné situaci a současně se ani při pořádném záběru nebude přehřívat. CPU s různými jádry vám umožní snadno provádět multitasking i náročné úkoly efektivně a bez sekání. Díky podpoře 5G zase budete moci surfovat na vlnách rychlého internetu a zůstat stále připojené ke světu.

Sbírejte lajky

Mobilní telefon získal od svých výrobců do vínku systém tří fotoaparátů - 200Mpx hlavní fotoaparát, 12Mpx ultraširokoúhlý a makro fotoaparát a 2Mpx hloubková kamera. Fotky jsou detailní a jasné, i když je pořizujete za slabého osvětlení. Model má portrétní režim zaměřený na rysy a detaily obličeje s přesnými odstíny pleti a autentickým efektem bokeh, díky kterému fotky působí estetičtěji. Každou milovnici selfie a fanynku instagramových lajků potěší přední kamera s rozlišením 50 Mpx, která dělá super fotky. Některé fotografické pokusy a vyzkoušené režimy najdete v galerii.

Při tvorbě videí využívá telefon umělou inteligenci k redukci šumu a také doporučuje vhodný režim videa pro danou situaci. Výsledky se pak můžete pochlubit prostřednictvím funkce AI Vlog Assistant, která během několika kliknutí vytvoří 15 sekundové video vhodné na sociální sítě. Redukce šumu potlačí ruchy a video bude mít čistý zvuk.

Super rychlé nabíjení a převod textu

Model je dostupný v třech barvách: stříbrný Diamond Silver, černý Midnight Black a zelený Emerald Green, který jsme měly v redakci na testování (najdete ho v galerii fotek). S rozměry 161,9 mm x 74,1 mm x 7,8 mm a váhou 183 g včetně baterie se pohodlně vejde do každé kabelky a potěší nízkou váhou. Díky zpracování na zádech telefonu nezůstávají otisky prstů a mastnoty, takže zůstává čistý. Optická čtečka otisků prstů je rychlá a přesná, telefon je odemčený prakticky ihned.

Opravdu mile nás překvapila výdrž baterie a rychlost jejího nabíjení. Prostřednictvím 66W rychlonabíječky se dostanete během 15 minut na 45 procent dobití. Tuhle nabíječku ale musíte pořídit zvlášť, protože není součástí balení. Z vychytávek jsme zase v redakční práci ocenily převod textu z obrázku. Stačí v režimu fotoaparátu namířit čočku na papírový dokument, fotoaparát ho automaticky detekuje a rozpozná text. Čas nám taky šetřil převod textu z obrázku do formátu PDF.

Smartphone HONOR 90 nabízí dvě varianty paměti a úložiště, 8 GB RAM + 256 GB ROM a 12 GB RAM + 512 GB ROM, takže si můžete vybrat podle svých potřeb. Nejenže budete mít dostatek místa pro všechny své aplikace, fotografie a videa, ale také výkon telefonu bude plynulý a bezproblémový. Varianta 12 GB + 512 GB je k dostání od 11 990 Kč.

Autor: red