Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Vítejte v nezapomenutelné Dubaji, vibrujícím luxusním městě, kde slunce svítí téměř celý rok

20. června 2023 | 15:51

Dubaj je světová metropole, kde uvidíte ty nejimpozantnější stavby, uchvátí vás nevětší akvárium, ohromí muzeum budoucnosti, zlákají nákupy luxusních značek i místních tradičních výrobků. Tomuto nikdy nespícímu městu nelze odolat. A kdo ho jednou navštíví, vždy se vrátí.

Dubaj je sice synonymem velkoměsta luxusu a moderních vymožeností, velmi ale dbá i na své tradiční kulturní bohatství. Abyste město skutečně poznali, jeho atmosféru a pravého ducha, začněte svoji cestu v historické čtvrti Al Fahidi, známe pro svou tradiční architekturu a kouzelné úzké uličky. Projeďte se abrou, tradičním vodním taxíkem, přes Dubajský záliv a určitě zavítejte i na rušné tržiště Gold Souk.

Až na vrchol

„Přes silnou tradiční kulturu je ale Dubaj přece jen hlavně město všech světových „nej,“ dodává obchodní ředitelka CK Blue Style Lenka Pátek. Na vrchol nejvyššího mrakodrapu na světě se dostanete nejrychlejším výtahem, který vám v kabině video vizualizací navodí stav, jako byste stoupali samotnými mraky. Po návratu z oblak, se skrze nákupní ráj nabízející širokou škálu mezinárodních značek, haute couture a luxusního zboží Dubaj Mall vydejte zažít fascinující vodní a světelnou show Dubajské fontány.

„Pokud patříte spíše mezi milovníky průzračných vod a slunce, doporučuji relax na pláži Jumeirah, ke které patří i ikonický ostrovní Palm Jumeirah, kde si můžete v některém z resortů dopřát skutečně luxusní oběd,“ doporučuje Lenka Pátek z CK Blue Style.

Vyražte na lyže

Koho zmůžou sluneční paprsky, může se zchladit na jediné umělé sjezdovce Ski Dubaj v prostorách Mall of the Emirates. Jedná se o prvotřídní zimní destinaci uvnitř budovy, kdo tedy hledá opravdu výjimečný zážitek, může si po cestě z pláže vyrazit zalyžovat.

„Pokud chcete být součástí života města po celou dobu pobytu, doporučuji se ubytovat ve 4* hotelu Arabian Park Edge By Rotana nebo v hotelu Rose Rayhaan by Rotana. Kdo preferuje blízkost moře, může zavítat do 5* hotelu Sheraton Jumeirah Beach Resort s vlastní pláží na Jumeirah beach,“ přidává tipy na ubytování Lenka Pátek z CK Blue Style.

Dubaj nabízí dokonalou kombinaci bohaté kulturní tradice, památek i nákupního ráje. Ať se do tohoto pozoruhodného města vydáte kdykoliv během celého roku, čeká vás ten nejlepší zážitek.