Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

6 tipů na nejlepší evropské původní filmy i seriály, které si nenechte na Disney+ ujít

  • 29. dubna 2023 | 06:00

    Evropská produkce ukazuje, že i mimo Hollywood se dají vytvářet skvělé a kreativní filmy i seriály. Vybrali jsme pro vás šestici těch nejzajímavějších, které by vám neměly uniknout. Najdete mezi nimi čerstvého vítěze Berlinale, neuvěřitelný příběh o prvním černošském policistovi ve východním Německu nebo původní dokumentární film o záhadném zmizení nejmladšího Brita, který zdolal vrchol Mount Everestu.

    Evropská původní tvorba se stává stále populárnější a uznávanější po celém světě. Společnými znaky jsou vysoká kvalita, silné příběhy a zajímavé postavy, které se zaměřují na různé témata a žánry. A jaké filmy a seriály stojí za vidění? 

  • Good Mothers

    Historicky první vítěz na Berlinale v kategorii Berlinale Series Awards popisuje odvahu a sílu tří žen z nechvalně proslulé zločinecké organizace 'Ndranghetat. Ty se rozhodnou vzepřít se své rodině a rozhodnou se spolupracovat s prokurátorkou, aby sobě a svým dětem zajistily lepší budoucnost. Autentický příběh vypráví o jejich odvaze a síle ustát následky svého pokusu uniknout z železného sevření. Šestidílný italský původní seriál vznikl podle stejnojmenné knihy Alexe Perryho.

  • Sam ze Saska

    Sam ze Saska je seriál podle skutečného a neuvěřitelného příběhu Samuela „Sama“ Njankouo Meffirea, prvního černošského policisty ve východním Německu. Poutavý příběh sleduje hlavního hrdinu, jak se snaží najít domov a bojuje proti systému. Ukazuje jeho dětství outsidera poznamenané tím, že někdo zavraždil jeho otce, jeho náhlý vzestup jako symbolu a mediální senzace nového Německa, a jeho pád, kdy se stal mezinárodně hledaným veřejným nepřítelem. Velmi emotivní a vzrušující seriál poskytuje strhující a nový pohled na Německo. K vidění bude od 26. dubna.

    Sam ze Saska
    Autor: Disney+

  • Hledá se Michael

    Michael Matthews se v roce 1999 stal nejmladším Britem, který zdolal vrchol Mount Everestu. Tři hodiny na to však zmizel a jeho tělo nebylo nikdy nalezeno. Podnikatel a moderátor Spencer Matthews, jemuž v době bratrova zmizení bylo 10 let, se s Michaelovou smrtí nikdy nevyrovnal. Po více než dvaceti letech se ke Spencerovi dostane fotografie těla na hoře, které by mohlo být Michaelovo. Vydává se do Nepálu a navazuje spolupráci s rekordmanem Nirmalem Purjou, jenž zdolal všech 14 nejvyšších hor světa. Ten má vést pátrací tým do zóny smrti a pokusit se najít Michaela. Desetičlenný tým se vydává do extrémních výšek přes 8000 m. n. m., vybavený drony a schopnostmi, které jim umožňují pátrat i mimo stezky vedoucí na vrchol. Omezený čas a zhoršující se počasí však před ně klade nečekané nástrahy.

  • Le pupille

    Krátký příběh o vánočním koláči, nevinnosti, chamtivosti a fantaziích na dívčí katolické škole za války. Výraz „žákyně“ pochází z latinského pupilla, česky holčička. Film byl natočen na základě vánočního přání, který Elsa Morante, jedna z nejslavnějších italských spisovatelek 20. století, poslala o Vánocích 1971 svému dobrému příteli Goffredu Fofimu.

    Le pupille
    Autor: Disney+

  • Oussekine

    Oussekine je čtyřdílná minisérie o boji rodiny Oussekinových s nominací na cenu BAFTA. Popisuje události, ukazuje naděje i zklamání celé rodiny a vykresluje obraz země zmítané nepokoji. V noci 5. prosince 1986 je policií ubit k smrti 22letý Malik Oussekine. Mašinérie státního aparátu v čele s Robertem Pandraudem se dává do pohybu. Rodina Oussekinových si rychle uvědomí, že bude muset odhalit pravdu a bojovat za spravedlnost.

    Oussekine
    Autor: Disney+

  • Nevědomí andělé

    Po tragické smrti Massima zjistí jeho žena Antonia, že měl poměr s mladým mužem Michelem. Zdrcená Antonia se rozhodne pátrat po tajném životě svého manžela. Naváže nečekané a hluboké přátelství s Michelem a okruhem jeho excentrických přátel, kteří byli pro jejího zesnulého manžela jako druhá rodina. Díky nim se jí podaří změnit pohled na život. Naučí se však znovu milovat?

    Nevědomí andělé
    Autor: Disney+

     

    Disney+ je streamovací služba, která nabízí filmy a seriály z produkce Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic a Star, včetně exkluzivní tvorby Disney+ Originals. Měsíčně stojí 199 Kč.

Autor: Aneta Mrazilová
Diskuse ke článku
.