Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

„Na konci roku máme žně,” říká slovenská moderátorka Vera Wisterová

7. prosince 2022 | 06:00

Oblíbená slovenská moderátorka Vera Wisterová se posluchačům připomíná z rádia i v době nejkrásnějších svátků v roce. Svou lásku k práci vyměňuje ve volném čase za návštěvy galerií nebo se vydává poznávat svět. Prozradila nám, které země by ještě chtěla vidět a jak tráví poslední dny roku.

Jsme na konci roku, všichni nějak bilancujeme. Jaký pro vás byl uplynulý rok?

Pro moderátory je konec roku vždy velmi hektický, neboť právě v tomto čase máme „žně“. Je to období mnoha večírků a eventů, a tak i pro mě je závěr roku vždy pracovní. Nejen moderování akcí, ale i moderování v rádiu, kde působím. Z prosincových eventů se poslední dva týdny v roce přesouvám ještě více do rádia a téměř každý den mám vysílání. Vysílám tak i v době Vánoc a na Silvestra a je to pro mě velká čest, že si mě posluchači pustí do svých domácností i takto z éteru. Ráda si s nimi povídám a opravdu si to užívám. Pro mě je to už vlastně na konci roku tradice, že jsem vždy v tu dobu v rádiu.

 

Video se připravuje ...
Dcera Lucie Borhyové: Chce být slavnější než maminka! • VIDEO: Michaela Andělová

Moderovala jste party k uvedení nového zařízení na nahřívaný tabák IQOS ILUMA, jak jste si ji užila?

Užila jsem si ji pracovně. Byla jsem ráda, že tam byli nejen Češi, ale také Slováci. Líbilo se mi, že to byl československý event a navzdory tomu, že už jsme 30 let od sebe, i tak se můžeme stále společně bavit.

Bylo toto moderování v něčem jiné?

Těší mě, že jsem měla možnost moderovat event pro téměř dva tisíce lidí v Praze – event, který byl velmi progresivní a moderní a který měl svůj příběh, zatímco se hosté stěhovali z jedné haly skrze speciálně osvětlený tunel do jiné dimenze. Bylo to pro mě speciální a výjimečné a je to přesně ten typ eventů, které jsou v něčem jiné a nezapomenutelné. Jsem ráda, že jsem toho mohla být součástí.

„Party roku”

Hlavní hvězdou večera v pražských Letňanech byl anglický zpěvák, skladatel, hudebník a producent John Newman. Kreativně se uvedení produktu na československý trh chopila trojice československých osobností. Vítězka MasterChef Česko 2021 Veronika Besky Beskydiarová, vizuální umělkyně, fotografka a art directorka Eliška Sky Kyselková a uznávaný módní návrhář Jan Černý.

Svoji práci milujete. Jakou další vášeň máte?

Jednoznačně umění, kvůli kterému cestuji i mimo Slovensko. Benátské bienále si nenechám ujít, viděla jsem skvělou výstavu Salvadora Dalího, která cestovala po celém světě. Výjimečná byla výstava Stanleyho Kubricka a určitě zajímavá je také výstava filmů Martina Scorceseho v Amsterodamu. Hodiny se dokážu dívat na díla umělců jako Rembrandt, ale také na sochy Rodina a jen vnímat emoce, které z nich jdou.

Vždy jste měla takto silný vztah k umění?

Odmalička, i když je pravda, že na začátku to nebylo výtvarné umění, ale literatura. Láska k výtvarnému umění přišla až později.

A co další zájmy? Cestování? Žila jste několik let v Austrálii. Které země jsou vaší srdeční záležitostí?

Miluji moře a pláže, zvláště ty nedotčené, kde se nemusíte vyhýbat lehátkům. Líbí se mi australský styl pláží, kde je panenská příroda, člověkem nedotčená. Tento způsob cestování je mi nejbližší. A jelikož jsem žila v Austrálii, určitě každému, kdo bude mít možnost, doporučuji toto místo navštívit. Austrálie vám totiž dokáže vnést pokoj do duše na velmi dlouho. Splnila jsme si i svůj dávný sen vidět Disneyland. Chtěla bych vidět skotský venkov, norské fjordy a Island. No a na ostrově Fidži jsem zažila největší klid.

Vera Wisterová

Vera Wisterová je populární slovenská moderátorka působící v rádiu i televizi. Její kariéra začala přes rádia FM a Fun Rádio. Vera působila také na televizní stanici VTV, později přešla na Markízu. Odmoderovala už desítky oblíbených slovenských pořadů. Během práce v televizi Vera zjistila, že ji velmi zajímá i to, co se děje v zákulisí televizního byznysu. Svoje znalosti práce za „obrazovkou“ neustále rozšiřovala a díky nim dokázala zrežírovat několik hudebních videoklipů pro menší zahraniční kapely.

Autor: Aneta Mrazilová