Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Žena za výčepem? Proč ne! Tereza Petřvalská vám natočí to nejlepší pivo

Tereza je držitelkou ocenění Kozel Mist výčepní 2021!
17. června 2021 | 09:46

Dnes už není výjimkou, že se ženy ujímají dříve typicky mužských profesí, a nejenom že jsou v nich opravdu dobré, ale mohou být i nejlepší! Důkazem toho je i sympatická Tereza Petřvalská z Olomouce. V čem je tak skvělá a kde ji můžete potkat?

Tereza se zúčastnila letošní souteže o to, kdo umí načepovat neljepší pivo, porazila patnáct jiných výčepních z celé České republiky a stala se tak držitelkou ocenění Kozel Mistr výčepní 2021!

Ve finále soutěže Kozel Mistr výčepní se spolu utkalo šestnáct finalistů, kteří vzešli z dvanácti regionálních kol, která proběhla ještě v loňském roce. Všichni finalisté museli prokázat nejen své dovednosti v čepování perfektní hladinky s bohatou krémovou pěnou, ale také ukázat, že umí skvěle pečovat o pivo. Každý Mistr výčepní by měl znát správnou techniku i styly čepování, vědět, jakou teplotu a tlak pivo potřebuje a zároveň znát i zajímavosti z pivní historie.

Podle odborné poroty ve všech těchto disciplínách excelovala Tereza Petřvalská, výčepní z Kozlovny v Olomouci. „Chtěla jsem zažít atmosféru soutěže a porazit své kolegy z naší Kozlovny. Když jsem vyhrála, naplnil mě neuvěřitelný pocit štěstí. Byl to splněný sen,“ komentuje vítězka Tereza Petřvalská. A zároveň vyzývá milovníky piva, aby teď, když jsou hospody zase otevřené, zavítali do své oblíbené hospůdky nebo restaurace, dali si jedno orosené a pozdravili svého výčepního, který se na ně celou dobu těšil. Vítězka získala památeční dřevěnou trofej s Kozlem, spolu s koženou zástěrou a pivem na celý rok zdarma.

Autor: prezentace klienta