Výborné masové koule se sýrem Krolewski

1. prosince 2017 | 00:00

Blíží se vám návštěva příbuzných, a nevíte, čím je překvapit? Připravte jim výborné masové koule se sýrem Krolewski a dýňovým ragú. Věřte, že nebudou chtít odejít!

Se sýrem Krolewski jde vaření jedna báseň. V obchodech na něj narazíte hned v několika variantách. Počínaje Krolewski 45%, Uzeným, Light a L‘Casei. Všechny se perfektně hodí do kuchyně k jakýmkoliv tepelným i studeným úpravám. K dnešnímu receptu vám postačí Krolewski 45%, který dodá masovým koulím delikátní chuť a vláčnost.

Sezóna dýní ještě neskončila

Již je sice po Halloweenu, ale v obchodech stále narazíte na spoustu dýní. Takové dýňové ragú je naprostou delikatesou. Stačí vám k němu pouze sůl, pepř, petržel a trocha tymiánu. K tomu přidáte lahodné masové koule se sýrem Krolewski a máte hotovo!

Autor: Milkpol spol. s r.o.

Na přípravu potřebujete:                             

Masové koule

500 g mletého masa (ideálně směs hovězího a vepřového)

1 vejce                                                                           

Sůl a pepř

100 g 45% sýra Krolewski vcelku                             

Zelená petrželová nať    

Kousek másla

Nastrouhaný 45% sýr Krolewski na posypání

Dýňové ragú                                  

400 g dýně Hokkaido

2 cibule

Sůl a pepř                                                                                                   

Tymián

Pracovní postup:

1.Do mletého masa vyklepněte vajíčko, dochuťte česnekem, solí a pepřem. Důkladně promíchejte. Klidně můžete přidat i oblíbené koření.

2.Z dochuceného masa vytvarujte kuličky. Dovnitř každé dejte kousek sýra a kuličku pořádně uzavřete a vytvarujte.

3.Kuličky skládejte do pekáče. Až jsou všechny hotové, dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte asi 20 minut. Celková doba pečení se odvíjí od velikosti kuliček.

4.Zatímco se pečou kuličky, dejte vařit brambory na kaši a připravte si dýňové ragú.

5.Dýni omyjte a nakrájejte na malé kostky. Cibuli nakrájejte nadrobno.Ve velké pánvi rozehřejte máslo a opečte na něm cibuli. Po pěti minutách přidejte dýni. Dochuťte tymiánem, solí a pepřem.Opékejte, dokud dýně nebude měkká. Nakonec vmíchejte nasekanou petrželovou nať.

6.Podávejte s bramborovou kaší. Kuličky s ragú na závěr posypte strouhaným sýrem.

Recept naleznete také na webu syrnadzlato.cz

Autor: komerční prezentace
DesktopMobile