Se sýrem Krolewski jde vaření jedna báseň. V obchodech na něj narazíte hned v několika variantách. Počínaje Krolewski 45%, Uzeným, Light a L‘Casei. Všechny se perfektně hodí do kuchyně k jakýmkoliv tepelným i studeným úpravám. K dnešnímu receptu vám postačí Krolewski 45%, který dodá masovým koulím delikátní chuť a vláčnost.
Sezóna dýní ještě neskončila
Již je sice po Halloweenu, ale v obchodech stále narazíte na spoustu dýní. Takové dýňové ragú je naprostou delikatesou. Stačí vám k němu pouze sůl, pepř, petržel a trocha tymiánu. K tomu přidáte lahodné masové koule se sýrem Krolewski a máte hotovo!
Na přípravu potřebujete:
Masové koule
500 g mletého masa (ideálně směs hovězího a vepřového)
1 vejce
Sůl a pepř
100 g 45% sýra Krolewski vcelku
Zelená petrželová nať
Kousek másla
Nastrouhaný 45% sýr Krolewski na posypání
Dýňové ragú
400 g dýně Hokkaido
2 cibule
Sůl a pepř
Tymián
Pracovní postup:
1.Do mletého masa vyklepněte vajíčko, dochuťte česnekem, solí a pepřem. Důkladně promíchejte. Klidně můžete přidat i oblíbené koření.
2.Z dochuceného masa vytvarujte kuličky. Dovnitř každé dejte kousek sýra a kuličku pořádně uzavřete a vytvarujte.
3.Kuličky skládejte do pekáče. Až jsou všechny hotové, dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte asi 20 minut. Celková doba pečení se odvíjí od velikosti kuliček.
4.Zatímco se pečou kuličky, dejte vařit brambory na kaši a připravte si dýňové ragú.
5.Dýni omyjte a nakrájejte na malé kostky. Cibuli nakrájejte nadrobno.Ve velké pánvi rozehřejte máslo a opečte na něm cibuli. Po pěti minutách přidejte dýni. Dochuťte tymiánem, solí a pepřem.Opékejte, dokud dýně nebude měkká. Nakonec vmíchejte nasekanou petrželovou nať.
6.Podávejte s bramborovou kaší. Kuličky s ragú na závěr posypte strouhaným sýrem.
Recept naleznete také na webu syrnadzlato.cz