Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jak se nezbláznit? Sabotujte předvánoční shon a stres!

  • Vyzrajte tentokrát na předvánoční stres! Víme, jak na to.
    14. listopadu 2013 | 09:20

    Pečení cukroví, vánoční besídky dětí, úklid a shánění dárků nám dávají pořádně zabrat. Ženy prožívají listopad a následný advent asi nejhůře ze všech. Co se tahle letos toho předvánočního stresu zbavit a užít si advent v pohodě? Víme, jak na to!

  • Vytvořte si seznam

    Chcete ušetřit za posílání zpráv? Pište je přes internet
    Autor: scom
    Plánování je prvním krokem k tomu, abyste si určila svoje priority. Je důležitější o víkendu upéct 200 vanilkových rohlíčků anebo pomoci s mytím oken u tchyně? Seznamy vám pomohou určit, co je podstatné a čím ztrácíte čas. Vytvořte si každý den nebo týden žebříček věcí, které musíte udělat, od toho nejdůležitějšího po nejméně důležité.
  • Nekupujte dárky na poslední chvíli


    Chtěla byste vtipně a originálně zabalit vánoční dárky, které mají nepravidelný tvar, a nevíte, jak na to? Nechte se inspirovat!
    Autor: profimedia.cz
    Mezi nešvary, kterými si ubíráme životní sílu, patří odkládání nepříjemností. Pokud tápete, co svým bližním pořídíte na Vánoce, pravděpodobně vyrazíte do obchodu poslední týdny před Štědrým dnem. To je ale chyba! Je lepší myslet na dárky již na podzim, kdy si ještě můžete v klidu rozmyslet, kam vyrazíte a co budete vybírat. Udělejte si seznam potenciálních darů, které potěší vaše blízké, a napište si tipy na to, kde se dají sehnat.

    Náš tip:
    Obdarujte letos vaše blízké jedlými dárky, které jim sami vyrobíte. Ty jim totiž udělají mnohem větší radost, než předražené "nesmysly" koupené někde na poslední chvíli. Zkusit můžete třeba ořechy v medu, domácí likér nebo neodolatelné čokoládové pralinky.

  • Ve všední dny nevyvařujte


    Nechte si večeři dovézt
    Autor: Shutterstock.com
    Abyste získala více času na předvánoční přípravu, netrapte se u sporáku. To ale neznamená, že byste se měla spokojit se suchým chlebem. Máte-li chuť si dát teplou večeři a chcete nakrmit i zbytek rodiny, nechte si jídlo objednat. Není žádná ostuda nechat si čas od času uvařit od profesionálů.

    Náš tip:
    Stačí připravit talíře a kliknout na „objednat“. Večeři si můžete objednat například prostřednictvím serveru DameJidlo.cz, internetové služby, která má v nabídce více než sedm set restaurací po celé republice. Vyberou si přiznivci steaků, pizzy i thajské kuchyně.

  • Zdravý životní styl = více energie


    Předvánoční úklid
    Autor: profimedia.cz
    Pokud se cítíte po uplynulém dni bez energie, možná se špatně stravujete. Obzvlášť v zimních měsících potřebuje tělo správnou výživu, která organismus nezatíží, ale posílí. Přejděte na celozrnné pečivo, díky kterému dostanete do těla třikrát víc vlákniny a nebojte se ani luštěnin, které si můžete dávat do polévky. Dvakrát do týdne si ordinujte rybu, která napomáhá správné funkci srdce a kloubů. Během dne nezapomínejte pít čistou vodu a bylinkové čaje.
  • Nebuďte na všechno sama


    Úklid
    Autor: Shutterstock.com
    Generálního úklidu by se měla zúčastnit celá rodina, nebo alespoň všichni ti, co s vámi žijí pod jednou střechou. Zaúkolujte partnera i děti, které se samy od sebe většinou k ničemu nemají. Odměnou za vykonanou práci jim bude vaše výborné cukroví a lepší nálada.

    Náš tip:
    Nechte tentokrát předvánoční úklid na profesionálech. Ti mají téměř vždy silnější a výkonnější stroje, ať jsou to vysavače, čističe nebo napařovače všeho druhu. Svou práci dělají dnes a denně, takže až z vašeho bytu odejdou, bude se vše lesknout. A vy můžete klidně zajít s kamarádkou na masáž a pak na víno nebo s dětmi třeba do ZOO.

Diskuse ke článku
.