Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Potřebujete zlepšit náladu? Víme, jak to udělat do půl hodinky

  • Nenechte si kazit život špatnou náladou, raději ji zažeňte. Stačí vám k tomu pár minut.
    3. října 2013 | 13:24

    Venku je pošmourno a vy jste už ráno vstala z postele levou nohou, v práci vám to na náladě nepřidalo a doma byste nejraději roztřískala nějaký talíř. Zlepšit si náladu není tak těžké, díky našim trikům to zvládnete do půl hodinky, je přeci škoda kazit si den nějakým mračením.

  • 1 minuta pro smích

    smích
    Autor: Shutterstock.com
    Svěšují se vám koutky úst a vy se začínáte na své okolí mračit? Zažeňte tento stav smíchem. Když nemáte po ruce nikoho, kdo by vás rozesmál, pusťte si na internetu vtipné video, které vám na tváři vykouzlí úsměv.

  • 5 minut na slupnutí čokolády

    Mýtus o tom, že čokoláda způsobuje akné a špatnou pleť, je jeden z nejznámějších.
    Autor: Shutterstock
    Stačí kousek čokolády s vysokým obsahem kakaa a vaše nálada už nebude na bodu mrazu. Tmavá pochoutka totiž zvyšuje v těle hladinu serotoninu, kterému se právem říká „hormon dobré nálady“, který může za naši náladu. Hormon ovlivňuje nejen to, jak se cítíme, ale také náš spánek nebo chuť k jídlu. Vůně čokolády navíc pomáhá duševnímu uvolnění a relaxaci, takže si stačí přičichnout, trochu si zobnout a dobrá nálada je zpět.

  • 10 minut žvýkání

    »Samovolná bublina vypuštěná při řeči s ředitelem školy, udělá své...«, říká se v jedné z povídek Šimka a Grossmanna. Jenže žvýkání je možná neslušné, ale rozhodně zdraví prospěšné.
    Autor: profimedia.cz
    Stejně rychlou zbraní proti mrzutosti je obyčejné žvýkání žvýkačky. Podle několika lékařských studií se dá dokonce považovat za takový všelék. Deset minut intenzivního žvýkání dokáže tělo zbavit nadměrné hladiny hormonu Kortizol, který způsobuje jeho napětí a stres. Navíc zvýší průtok krve v mozku, díky čemuž se tělo i mysl zklidní.

  • 15 minut v horké vaně

    Koupel
    Autor: Shutterstock.com
    Jestli něco navodí opravdu příjemný pocit a dobrou náladu, tak je to horká voňavá koupel. Když navíc do vody přidáte esenciální olej červený pomeranč, mandarinku nebo meduňku, vylezete po čtvrt hodince jako zcela nový člověk.

  • 20 minut na dobrý sex

    ...
    Autor: Shutterstock
    Pokud máte po ruce partnera, můžete si zlepšit náladu společně. Díky orgasmu se v těle vylučují hormony oxytocin, serotonin nebo dopamin, které vyvolávají štěstí a také pomáhají od bolesti. Navíc blízkost milovaného člověka je zárukou spokojenosti.

  • 30 minut na čerstvém vzduchu

    žena se psem
    Autor: Shutterstock.com
    Jestli se někde kumuluje špatná nálada, tak jsou to nevzdušné uzavřené prostory, kde se pomalu nedá dýchat. Jestli na vás tedy sedly chmury a nálada vám chladne, pak vyrazte alespoň na chvilku ven se projít. Ideální je vzít s sebou čtyřnohého miláčka a jít si s ním třeba zaházet míčkem nebo si zaběhat v parku. Uvidíte, že když nebudete muset myslet na své problémy a trápení,  budete mít skvělou náladu.

Diskuse ke článku
.